S-a inaugurat tipografia eparhială „Candela Cuvântului”

S-a inaugurat tipografia eparhială „Candela Cuvântului”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, cu binecuvântarea  Înalt Prea Sfinţitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat  şedinţa Consiliului Eparhial. Scopul întâlnirii a fost cel de a analiza şi evidenţia problemele bisericeşti din primul semestru al anului 2011 şi de a stabili planul de măsuri pentru continuarea eficientă a misiunii Bisericii în lume.

Un punct distinct al ordinii de zi a fost inaugurarea noii tipografii eparhiale „Candela Cuvântului”, amenajată în cadrul Centrului Eparhial cu sediul în Galaţi.

A fost necesară înnoirea tipografiei, pentru o mai bună adaptare a mijloacelor de comunicare şi propovăduire a învăţăturii Bisericii Drepmăritoare, tiparul fiind unul din „instrumentele” moderne de transmitere a cuvântului Evangheliei la neamuri încă de pe vremea lui  Guttenberg, urmată la noi de diaconul Coresi, Sfântul Mitropolit Dosoftei şi alţii...

Era necesar acest demers şi la Dunărea de Jos, cu atât mai mult cu cât slujitorii Sfintelor Altare îşi desfăşoară activitatea într-o lume din ce în ce mai informatizată, mai secularizată.  

Foto: Arhiva ADJ

Citit 1537 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.