Atelier de creaţie artistică deschis publicului gălăţean (FOTO)

Atelier de creaţie artistică deschis publicului gălăţean (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Până pe 29 iulie, gălăţenii sunt invitaţi să ia parte la o lecţie de artă. La iniţiativa APAR (Association Parisienne des Artistes Roumains), în colaborare cu Mişcarea Artistică Athanor din Galaţi, şase artişti francezi din grupul “Terre d’artistes” au venit în oraşul nostru, în cadrul unui proiect cultural. Rabah Meghrate, Martina Aquaviva, Dominique Aquaviva, Benoit Viet, Véronique Meghrate şi Anne Lacoste vor prezenta publicului diferite tehnici de concepere a unor piese de ceramică şi mozaic, în cadrul atelierului de creaţie din holul Facultăţii de Inginerie (fosta Facultate de Mecanică).

Artiştii plastici pot fi vizitaţi la lucru în fiecare zi, între orele 9,00 şi 19,00. În ultima zi a proiectului, 29 iulie, toate obiectele din lut ieşite din mâinile francezilor vor fi arse într-un cuptor special, ce urmează să fie amenajat, tot de artiştii străini, pe stadionul "Portul Roşu". După aceea, toate piesele de artă vor intra în patrimoniul Facultăţii de Inginerie.

În a doua parte a proiectului, şase artişti din cadrul mişcării Athanor Galaţi, Eduard Costandache (coordonator, sculptură), Rodica Gherghinoiu (pictură), Gina Ciobotaru Popa (pictură), Cristiana Culiţă (pictură), Tudor Şerban (grafică) şi Simona Andrei (fotografie), vor pleca în Franţa, la începutul lunii octombrie, pentru un schimb de experienţă.

Vizita delegaţiei franceze la Galaţi a fost pusă la cale de artistul vizual Rodica Costianu, o gălăţeancă stabilită în Paris, preşedinta Association Parisienne des Artistes Roumains.

CITEŞTE ŞI:Succes muzical pentru Şcoala de Arte, care s-a întors acasă cu şapte premii

 

Citit 1118 ori Ultima modificare Joi, 24 Iulie 2014 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.