Cinci seri cu FILME DE OSCAR, la Grădina „Leonard”, cu INTRARE LIBERĂ
Foto: Scenă din filmul "Selfie"

Cinci seri cu FILME DE OSCAR, la Grădina „Leonard”, cu INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci seri de poveşti pe gratis


A cincea ediţie a Festivalului de film „Future Movie” se va desfăşura, între 30 iulie şi 3 august, la Grădina „Leonard”. În fiecare seară, de la 20,45, vor fi proiecţii de filme studenţeşti de scurt metraj, urmând ca de la ora 21,00 să ruleze câte o producţie de marcă realizată recent. Intrarea este gratuită.

Adolescenţă rebelă

Pe 30 iulie sunteţi invitaţi să vedeţi cel mai vizionat fim românesc de anul acesta - comedia „Selfie”, în regia Cristinei Iacob. "Selfie" este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.

Pe  31 iulie, este programat „Blue Jasmine” a lui Woody Allen, cu Cate Blanchett, care a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă. Filmul se centrează pe drama unei femei căsătorite cu un afacerist care o înşală în mod frecvent. Ea ignoră toate aceste probleme, dar, în momentul în care soţul o anunţă că va divorţa pentru a se căsători cu o altă femeie, Jasmine îl denunţă la poliţie pentru escrocherii fiscale. De aici viaţa ei ia o altă turnură şi lucrurile îi scapă de sub control.

Cel mai oscarizat film al anului, pe 2 august

Pe 1 august, este programată pelicula care a primit Oscarul pentru cel mai bun fim de desen animat, dar şi pentru cel mai bun cântec de pe o coloană sonoră originală - „Frozen”, iar pe 2 august - multipremiatul la Oscar, „Gravity” (cel mai bun regizor – Alfonso Cuaron, cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun mixaj sonor, cel mai bun montaj).

Nae Caranfil şi Marele jaf comunist

Festivalul se va încheia pe 3 august cu cel mai recent lungmetraj al lui Nae Caranfil – „Closer to the Moon”, ce reconstituie Marele Jaf Comunist din 1959, un film cu o poveste din România, dar cu un text în limba engleză şi o distribuţie formată în mare parte din actori de la Hollywood (Vera Farmiga, Mark Strong, Tim Plester). Scenariul filmului poartă, de asemenea, semnătura lui Nae Caranfil şi este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959, când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale punea întreaga ţară pe jar.   

Autorii loviturii sunt patru bărbaţi şi o femeie, toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri materiale. O lună mai târziu erau arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte, dar în aşteptarea execuţiei au fost “invitaţi” să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, menită să devină un film educativ şi de propagandă, destinat oamenilor muncii din întreaga ţară. De-a lungul celor câteva zile în care eroii jafului erau scoşi dimineaţa din celulele închisorii Jilava şi transformaţi în “staruri de cinema” într-un Bucureşti însorit şi plin de viaţă, toată lumea din jurul lor căuta cu disperare răspunsul unei singure întrebări: de ce au făcut-o?

CITEŞTE ŞI: La Festivalul "Dunărea noastră"/ Trei zile de CONCERTE pe toate gusturile pentru gălăţeni

Citit 1993 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.