(FOTO) O EXPOZIŢIE care nu trebuie ratată/ Invitaţie la meditaţie, la muzeul de Artă Vizuală

(FOTO) O EXPOZIŢIE care nu trebuie ratată/ Invitaţie la meditaţie, la muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Sunt prinsă în această lume de sunete şi culoare, de energii văzute şi nevăzute, între lumea trecută şi cea viitoare, îndreptându-mă spre lumină, spre El", sintetizează pictoriţa Vasilica Chifu ideea centrală a expoziţiei deschise ieri la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi. În spaţiul oarecum claustrofob al muzeului, cele 18 picturi semnate de artista din Călăraşi transpun privitorul într-o lume în care formele încearcă parcă să capete noi contururi. Totul abundă în tonuri de albastru şi în combinaţii cromatice imposibile la o primă vedere.

Vasilica Chifu spune că nu se mulţumeşte doar cu o imitaţie a naturii, ci că încearcă să găsească noi sensuri prin fiecare dintre picturile sale. "Arta trebuie să te îmbie la meditaţie, dincolo de funcţia sa estetică. Ai nevoie doar de puţin timp şi de disponibilitatea de a te detaşa pentru o vreme de realitatea imediată. Din păcate, observ că avem tot mai puţin timp pentru a contempla, lăsându-ne în schimb acaparaţi doar de grijile materiale. Iar lucrul acesta este vizibil şi în numărul din ce în ce mai mic al celor care trec pragurile muzeelor", ne-a spus artista.

Expoziţie deschisă până pe 21 septembrie

Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri, iar cei interesaţi pot vedea lucrările până pe 21 septembrie. Muzeul este deschis pentru public de miercuri până duminică, între orele 9,00 şi 17,00.

Vasilica Chifu s-a născut în prima zi din anul 1955 în localitatea Pelinu din Călăraşi. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Pictură Monumentală. Printre distincţiile obţinute se numără premiul pentru pictură la Expoziţia "Salonul Mic Bucureşti" (2010) şi "Honor Mention First Class" la Bienala Internaţională, Raciborz, Polonia (2000).

 

Citit 1526 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.