100 de ani de la naşterea prof. ing. Virgil Moţoc

100 de ani de la naşterea prof. ing. Virgil Moţoc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca „V.A. Urechia” găzduieşte în aceste zile o expoziţie documentară care marchează centenarul naşterii prof. ing. Virgil Moţoc. Este vorba despre o colecţie de obiecte vechi, ce au aparţinut profesorului Virgil Moţoc şi familiei acestuia. De altfel, piesa de rezistenţă este chiar arborele genealogic al familiei.

„Expoziţia reflectă tradiţia şi continuitatea familiei, prin arborele genealogic ce porneşte de la anul 1450 şi se desfăşoară pe parcursul a 17 generaţii”, ne-a declarat ing. Radu Moţoc, secretarul Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina“ - Filiala „Costache Negri”, fiul regretatului Virgil Moţoc.

„Pot fi văzute nenumărate obiecte valoroase, printre care o carte de religie în care familia Moţoc îşi nota evenimentele importante din familie, cum ar fi decese, naşteri etc., sau câteva rigle de calcul speciale, utilizate în perioada interbelică. Mai sunt diplome de absolvire ale profesorului Virgil Moţoc, cărţi tehnice de chimie datate de la 1880 încoace, dar şi o vitrină în care se poate vedea pasiunea tatălui meu pentru muzică: o vioară şi două partituri vechi”, a mai spus ing. Radu Moţoc, cel care a iniţiat expoziţia alături de Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), filiala Galaţi.

În fotografie, ing. Radu Moţoc prezintă câteva dintre exponate

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.