Grafică şi pictură, la Concursul „Nicolae Mantu”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, la care participă reprezentanţi din zece judeţe, se deschide vineri, cu vernisajul lucrărilor înscrise la competiţie. Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, între 29 mai – 27 iunie 2009, cea de-a treia ediţie a concursului adresat şcolilor de artă şi centrelor culturale din ţară.

În acest an au răspuns invitaţiei zece instituţii de învăţământ din Iaşi, Brăila, Cluj Napoca, Galaţi, Constanţa, Oradea, Sibiu, Piatra Neamţ, Târgovişte, Sibiu, fiind înscrise în concurs lucrările a 39 de expozanţi. Competiţia se desfăşoară, şi în acest an, pe cele două secţiuni, pictură şi grafică.

Directorul artistic al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, a precizat că lucrările „sunt realizate în diverse tehnici, pe suporturi diferite, iar calitatea este net superioară faţă de anul trecut. Faptul că 70 la sută dintre lucrări sunt de pictură, nu înseamnă că grafica a avut de suferit.”

În acest an valoarea premiilor este în jur de 2.000 de lei. Lucrările artiştilor vor fi selectate de un juriu alcătuit din Mihai Gheorghe Coron, Eugen Holban, Nicolae Carbunaru şi Aurel Manole.

Vernisajul cu lucrările participante la Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” are loc astăzi, la ora 13,00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.