Zece de nota 10 la Gala Culturii şi Patrimoniului gălăţean
Foto: Cătălin Negoiţă

Zece de nota 10 la Gala Culturii şi Patrimoniului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 20 ianuarie, ora 18,00, sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” a găzduit cea de-a treia ediţie a Galei Culturii şi Patrimoniului gălăţean, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi. Pe scenă, au fost acordate zece premii pentru „oameni sau instituţii care în cursul anului 2014 s-au implicat în ceea ce presupune actul cultural”, după cum a precizat Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei pentru Cultură.

Iată şi numele celor recompensaţi astfel pentru contribuţie culturală deosebită:

Asociaţia Mecanturist, pentru aportul adus la ecologizarea sitului arheologic Trighina, grupul de voluntari participând la acţiune cu propriile unelte şi mijloace transport.

Valentin Bodea, istoric, pentru publicarea celor trei volume dedicate clădirilor monument istoric din Galaţi, ultimul volum fiind lansat anul trecut.

Cătălina Chiculiţă, arhitect, pentru calitatea proiectelor şi conţinutul documentaţiilor trimise spre avizare de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, vizând imobile aflate în zona de protecţie a monumentelor istorice.

Primăria Cavadineşti, pentru sprijinirea, pe o perioadă de doi ani, a cercetărilor arheologice de la monumentul istoric situl arheologic de la Cavadineşti, zona Râpa Glodului.

Victor Cilincă, ziarist, pentru activitatea sa literară

Ziarul „Presa de Galaţi”, pentru articolele de promovare a istoriei judeţului şi de protejare a patrimoniului imobil, a monumentelor istorice.

Sergiu Dumitrescu, sculptor, pentru activitatea sa artistică.

Vasile Joantă, manager, pentru actele sale de mecenat în Cultură.

Dorin Otrocol, prefect, pentru implicare şi susţinere a revitalizării istorice, muzeologice şi turistice, a castrului roman de la Tirighina.

Arhiepiscopia Dunării de Jos, Î.P.S. dr. Casian Crăciun, pentru restaurarea monumentului istoric „Palatul episcopal” şi crearea Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine Galaţi.

Citit 2012 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.