Două expoziţii despre COMUNISM, la Muzeul de Istorie (FOTO)
Foto: Foto Iasmina Stoianovici

Două expoziţii despre COMUNISM, la Muzeul de Istorie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", în parteneriat cu Asociaţia pentru Renaşterea Galaţiului, a organizat, joi, 30 aprilie, vernisajele expoziţiilor "Incursiune în cotidianul comunist” şi "Decoraţii româneşti din epoca comunistă (1947-1989)", prin intermediul cărora cei tineri pot aprofunda informaţii despre această perioadă de aproximativ 50 de ani din istoria României, iar cei mai în vârstă îşi pot aminti cu nostalgie sau tragism de aceşti ani.

"Aceste expoziţii au fost organizate atât pentru tinerii care nu au prins anul 1989, cât şi pentru cei care au trăit intens acea perioadă, pe care oricât am vrea nu o putem şterge cu buretele. Cei 50 de ani de comunism au fost trăiţi cu bune şi cu rele. Expoziţiile încearcă să readucă în amintirea românilor o perioadă încărcată de tragism, dar şi de nostalgie", a povestit directorul muzeului, Cristian Căldăraru.

Expoziţiile prezintă "epoca de aur" a anilor '80. O sală este dedicată artei comuniste (a anilor '50), cu portrete şi busturi celebre (Stalin, Dej) şi o bogată colecţie de medalii, iar în sala mare oamenii pătrund direct în "sufrageria proletară", cu bibelouri, televizor, mileuri şi uniforme specifice elevilor.

La eveniment au mai fost prezenţi muzeografii Mihaela Damian şi Costel Ilie, alături de documentaristul Adrian Zăinescu, care i-au introdus pe cei prezenţi în atmosfera anilor de dinainte de 1989.

Publicul este aşteptat de miercuri până duminică, inclusiv, de la 10,00 la 18,00.


CITEŞTE ŞI: Galaţiul va avea un MUZEU AL COMUNISMULUI

Citit 2569 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Mai 2015 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.