IMAGINI cu animale din Africa de la expoziţia vernisată la Muzeul Ştiinţelor Naturii

IMAGINI cu animale din Africa de la expoziţia vernisată la Muzeul Ştiinţelor Naturii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zeci de animale sălbatice au invadat Galaţiul. Nu vă speriaţi, este vorba despre cea mai nouă expoziţie vernisată miercuri, 24 iunie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CNSM). Se numeşte „Africa” şi a fost realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti şi norvegianul Jan Hagen, un colecţionar privat stabilit în Brăila.

În cadrul expoziţiei, gălăţenii pot vedea o mulţime de animale sălbatice, de mici sau mari dimensiuni, care trăiesc în Africa: specii rare de antilope, zebra lui Grevy, care este pe cale de dispariţie, mangustă egipeană, leu, leopard, gazelă, hienă, etc.

O parte din trofee fac parte din colecţia personală a norvegianului. "Când eram copil, am locuit în Africa de Est, vreo trei ani. De mic am mers în savană, cu un prieten bun, vânător profesionist, şi mi-a transmis şi mie pasiunea pentru vânătoare. Este o experienţă unică, care nu se uită niciodată. Am vânat aproape toate animalele, mai puţin rinoceri", a declarat Jan Hagen.

Pe lângă exponate, puteţi găsi mai multe puncte interactive, unde copii pot învăţa, prin joc, informaţii despre animalele expuse. "În general, la muzee, dioramele sunt închise, pentru a preîntâmpina eventualele accidente sau pagube care pot fi produse de vizitatorii curioşi, dar noi am făcut un pas înainte şi am spus că vizitatorii merită să aibă dioramele deschise, să vadă animalele de aproape, să-şi facă poze cu animalele naturalizate. Ne-am asumat acest risc", a declarat Mădălin Şerban, directorul CNSM Galaţi.

Copiii, cei mai încântaţi

Imediat cum s-au deschis uşile expoziţiei, copiii au dat năvală, curioşi să vadă cât mai repede animalele periculoase. "Am văzut tigrul, leul, antilopa. Îmi plac foarte mult toate animalele de aici. Nu le-am mai văzut până acum de aproape. Nu mi-e teamă de ele", spune, curajoasă, Teodora, în vârstă de cinci ani. „Mi-au plăcut foarte mult antilopele, leul, leopardul, hiena, zici că sunt reale. Am făcut poze cu toate animalele”, zice Ana Maria. Şi Antonia a fost încântată de expoziţie: „Sunt frumoase toate animalele. Pe unele dintre ele le-am văzut în realitate, la Grădina Zoologică". La fel de plăcut impresionată a fost şi mama fetiţei, Monica: „Foarte frumoasă expoziţia. Fiica mea îmi pune o mulţime de întrebări, este curioasă. Interesant a fost şi la ecranele interactive, pe care cei mici deja ştiu să le folosească, e fascinant pentru ei”.

Expoziţia "Africa" va fi deschisă până în luna iunie 2016.

Foto Ioana Ivan

Citit 7064 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.