Începe FESTIVALUL DE FOLK. IATĂ cine cântă la Galaţi

Începe FESTIVALUL DE FOLK. IATĂ cine cântă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Pe 27 şi 28 iunie se va desfăşura "Folk la Dunăre", prima ediţie a festivalului organizat în grădina de vară a Teatrului "N. Leonard" sub genericul "În oraşul florilor de tei"


Ca bonus al Festivalului "Danube Rock", inclus în acelaşi buget, se va desfăşura, pe 27 şi 28 iunie, Festivalul "Folk la Dunăre" prima ediţie, în organizarea Teatrului Muzical "N. Leonard", a Primăriei Galaţi şi a Fundaţiei Culturale Phoenix. În ambele seri, spectacolele încep de la ora 19,00, în Grădina "Leonard".

"După primele ediţii de anul trecut cu "Rock la Dunăre" şi "Jazz&Blues la Dunăre", anul acesta vom organiza prima ediţie de Folk la Dunăre, care vrem să devină o tradiţie. Pentru că Galaţiul a dat un nume de rezonanţă folkului - pe Vasile Şeicaru - el fiind invitatul special, această ediţie va purta ca generic titlul unui cântec celebru al artistului, în care evocă Galaţiul - "În oraşul cu floare de tei". Alături de el vor mai concerta şi alte două nume mari ale folkului, Mircea Vintilă şi Zoia Alecu, dar şi trupa Fără Zahăr", declară directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Programul festivalului

În prima seară, sâmbătă, pe 27 iunie, vor urca pe scenă Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi trupa Spam, Fără Zahăr, Mircea Rusu şi Mircea Baniciu. Duminică, pe 28 iunie, vor concerta trupa din Galaţi Strada Mare, Marius Baţu şi Zoia Alecu. Festivalul se va încheia cu recitalul invitatului special Vasile Şeicaru.

Combinând artişti mai vechi şi mai noi ai folkului, cu trupa Fără Zahăr, care atrage un public tânăr, distribuţia festivalului suferă prin absenţa unui nume important al folkului gălăţean - Maria Magdalena Dănăilă - premiată la toate festivalurile de gen din ţară, dar şi la Mamaia, invitată la festivaluri internaţionale, dar, iată, nu şi la ea acasă. Sperăm ca măcar la ediţiile viitoare să se repare această greşeală.

Biletele costă 32,4 lei preţ întreg şi 21,6 lei pentru elevi, studenţi şi grupurile de peste 20 de persoane. Ele pot fi achiziţionate prin casa Teatrului Muzical, sau la intrarea în Grădina "Leonard".

O ediţie în onoarea lui Vasile Şeicaru

Aşa cum am mai spus, invitatul special al acestei ediţii este celebrul Vasile Şeicaru (foto), cel născut la Oancea, în judeţul nostru. Interpretul a absolvit Liceul cu Program Sportiv şi Facultatea de Educaţie Fizică din Galaţi şi a fost profesor de sport la mai multe şcoli: la Oancea, la Şcoala nr. 22 şi Şcoala Nr. 11. În liceu a înfiinţat prima trupă în care a cântat rock - Atletic, ca apoi să fie cooptat de Puiu Creţu (despre care spune că i-a fost cel dintâi şii cel mai competent profesor de muzică), în formaţia Cristal, în care a fost solist până în 1980. Din 1978 până în 1984 intră în cenaclul Flacăra, care l-a consacrat ca artist folk. Mai târziu, devine component al trupei Pasărea Colibri.

A compus de-a lungul carierei mai multe sute de piese: "Aruncarea în valuri", "La adio", "Antiprimăvară", "Actorul", "Iancu la Ţebea", (toate pe versuri de Adrian Păunescu), "Dragostea, destin străvechi", "Citeste numai la final", "Tango retoric", "Îmbrăţişarea mării", "Domnule maior", "Viaţa-i viaţă, banu-i ban", "Copilul de pripas", "Un înger pereche" etc.

Citit 4252 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.