Ce FILME putem vedea la "CINEMATOGRAFUL" de la Casa de Cultură a Sindicatelor

Ce FILME putem vedea la "CINEMATOGRAFUL" de la Casa de Cultură a Sindicatelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiecţiile cinematografice oferite de Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” şi reprezentanţii Case de Cultură a Sindicatelor Galaţi (CCS) continuă. Săptămâna aceasta, la CCS, joi, 9 iulie, de la ora 18,30, puteţi vedea pelicula „Oraşul câinilor”, câştigătoare a marelui premiu la secţiunea „Un Certain Regard” de la Festivalul de la Cannes 2014 şi propunerea Ungariei la premiile Oscar 2015.

Filmul este o alegorie despre rasism şi inegalitate socială, în care câinii fără stăpân se coalizează împotriva oamenilor. Scenariul este inspirat dintr-o ştire reală a presei maghiare: încercarea eşuată a extremei dreapta de a vota o lege prin care stăpânii de câini ar fi impozitaţi diferit, în funcţie de pedigriul patrupezilor. Taxe mari pentru metişi, taxe mai mici pentru câinii cu pedigri şi scutire de plată pentru rasele ungare. Lili are 13 ani şi îşi iubeşte din toată inima câinele, pe Hagen. Fata este devastată când tatăl ei îl lasă pe Hagen pe stradă, iar câinele dispare. Convinsă că dragostea poate învinge orice obstacol, Lili porneşte în căutarea patrupedului.

Lungmetrajul „Toată lumea din familia noastră” va rula sâmbătă, 11 iulie, la ora 18,30.

Duminică, 12 iulie, de la ora 11,00, Casa de Cultură prezintă filmul pentru copii „Aventurile lui Huck Finn”.

Biletul la filmele pentru cei mici costă 5 lei, iar pentru celelalte pelicule 10 lei. Tichetele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00.

Citit 2697 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.