Biblioteca „Urechia” îşi face editură

Biblioteca „Urechia” îşi face editură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Profesorul Parapiru va sparge gheaţa, urmează Vieru *

Biblioteca „V.A. Urechia” îşi va lansa în curând propria editură – „Axis libris” – prin publicarea unui gălăţean. Scriitorul şi profesorul Teodor Parapiru va fi cel care va sparge gheaţa, cu una dintre lucrările enciclopedice, de nelipsit într-o bibliotecă, cu care autorul ne-a obişnuit, alături de povestirile şi romanele sale, am aflat de la directorul instituţiei, profesorul Ilie Zanfir.

Un semnal al unei alte cărţi importante care va vedea lumina tiparului tot la editura bibliotecii de pe strada Păltănea a fost prezent în mapele celor care au participat la deschiderea filialei a patra a bibliotecii, care poartă numele poetului Grigore Vieru. Semnalul prezentat – o plachetă de versuri: „Lumină din LUMINĂ/ Grigore VIERU/ Taina care mă apără” (foto).

Sunt aici multe versuri despre mamă, multe stihuri despre moarte, ca un presentiment al morţii sale brutale. Iată, în poezia „Prin mine, un cântec”, un fior mioritic: „Mare eşti, moarte,/ Dar singură, tu./ Eu am vatră unde iubi,/ Tu nu, tu nu.”

Până la apariţia primei cărţi „made in „V.A. Urechia”, Biblioteca a editat deja câteva numere din revista „Axis libris”, care cuprinde, în afară de informaţii de specialitate din lumea celor care au făcut din carte o profesiune, pagini de istorie, literatură sau eseu.

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.