Tamara Constantinescu, pe scena editorială. Volum gălăţean de teatrologie, lansat în Capitală

Tamara Constantinescu, pe scena editorială. Volum gălăţean de teatrologie, lansat în Capitală
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Astăzi,  14 octombrie, la ora 11,00, la Libraria Cărtureşti din Capitală, va avea loc lansarea cǎrţii "Valenţe ale personajului feminin în teatrul ionescian şi beckettian", a gălăţencei Tamara Constantinescu. Cunoscută gălăţenilor şi spectatorilor din câteva teatre din ţară, pe scena cărora a jucat, actriţa este doctor în teatru şi cadru didactic - a predat Teatru, la Universitatea de Arte din Iaşi, ca profesor asociat.

Lansarea de astăzi va avea loc în cadrul Festivalului "FEST(in) pe Bulevard", de la Teatrul Nottara, desfăşurat între 8 şi 17 octombrie. "M-am bucurat că un teatru din Bucureşti mi-a făcut această onoare. Lansarea de la Galaţi cred ca va fi prin noiembrie", mi-a mărurist, emoţionată, autoarea. Va urma, firesc, şi o lansare la Iaşi.

Autoarea a făcut studii de actorie, de jurnalism, cursuri postuniversitare de psihopedagogie, un masterat în Artele spectacolului teatral. Studiind faţetele personajului feminin şi din punct de vedere practic, actriţa a interpretat cinci personaje diferite în recitalul său "Cinci dimensiuni feminine", pe scena Dramaticul gălăţean.

Cartea a văzut lumina tiparului la Editura Artes, a Universităţii de Arte „George Enescu” şi este prefaţată de prof. univ. dr. Anca-Maria Rusu, având şi "binecuvântarea" mai multor specialişti ieşeni în domeniu.

Citit 1637 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 18:05

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.