FESTIVALUL DE COMEDIE se încheie vineri. Ce urmează după GALA PREMIILOR

FESTIVALUL DE COMEDIE se încheie vineri. Ce urmează după GALA PREMIILOR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, ultima zi a Festivalului naţional de comedie, de la ora 19,00, în Sala mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", va avea loc ceremonia de acordare a premiilor, pentru cei mai buni din cele 12 zile de festival, la care au participat 15 teatre importante din ţară, dar şi o trupă din Letonia.

"Tartuffe", cu Adela Mărculescu

După ceremonia de premiere, festinul celor două săptămâni de comedie se încheie cu un spectacol de zile mari, adus în afara concursului de trupa Teatrului "Metropolis" din Bucureşti, piesa "Tartuffe", a clasicului absolut al râsului, Moliere. Regia îi aparţine cunoscutului regizor Victor Ioan Frunză, de mai multe ori cu piese de succes montate şi pe scena Dramaticului gălăţean.

În distribuţie străluceşte actriţa Adela Mărculescu, alături Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Irina Bucescu, Lucian Rus/ Andrei Hutuleac, George Costin, Mădălin Bradea şi Elena Ghimpeţeanu.

Subiectul, cred că îl cunoaşteţi: Tartuffe, un hoţ, impostor şi bigot, răspunde ajutorului dat de Orgon dezbinându-i familia, în care gazda şi mama sa cad sub influenţa impostorului într-atât, încât fata lui Orgon, Mariane, trebuie să se căsătorească cu hoţul vicios.  Mariane, deja logodită, ştie însă să lupte, iar restul este comedie şi demascare…

Miercuri, modificare neanunţată

Îmbolnăvirea de ultimă oră a unui actor a făcut ca în după-amiaza de miercuri, 14 octombrie, comedia „Gunoierul”, de Mimi Brănescu, în interpretarea actorilor Teatrului „I. D. Sîrbu” din Petroşani, să nu se poată juca. Publicul nu a mai putut fi anunţat din timp, însă teatrul din Petroşani a jucat un alt spectacol din repertoriul său, comedia „Herghelia albastră”, de Valeriu Butulescu.

Foto Victor Cilincă

Citit 1106 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.