Dramaticul a avut SALĂ PLINĂ la „Odeon” - „Cerere în căsătorie”, aplaudată la Bucureşti

Dramaticul a avut SALĂ PLINĂ la „Odeon” - „Cerere în căsătorie”, aplaudată la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa de artişti ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini” s-a întors recent din Capitală, unde a fost primită cu multă căldură de publicul bucureştean, în cadrul  Festivalului Naţional de Teatru. S-a jucat într-o sală arhiplină şi entuziastă, pe scena Teatrului Odeon, montarea de mare succes şi la publicul gălăţean „Cerere în căsătorie”, de A. P. Cehov, regizată de Felix Alexa.

„Suntem mulţumiţi, acum şi relaxaţi”, îmi mărturisea, telefonic, secretarul literar al teatrului, Mona Sandu, pe drumul de întoarcere. Tot de la secretarul literar, am mai aflat că sala a fost plină, pline au fost şi balcoanele, şi lojile teatrului, iar publicul, cald (se pare că şi criticii, chiar aşteptăm apariţia notelor cuvenite în publicaţiile de specialitate). Iniţial programat să fie jucat două seri la rând, spectacolul gălăţenilor, în care au evoluat excelent actorii Petronela Buda, Cristian Gheorghe şi Lucian Pânzaru, în decorul semnat de Andrada Chiriac (decor nominalizat anul acesta la Premiul Uniter pentru scenografie), a trebuit să fie amânat, odată cu instaurarea doliului naţional, şi, din păcate, cu o singură reprezentaţie.

Produs de Uniunea Teatrală din România (UNITER), de  ArCuB - Centrul Cultural al municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, cu parteneri Institutul Cultural Român (ICR) şi Teatrul Odeon, festivalul s-a desfăşurat între 23 octombrie şi 1 noiembrie. Diferenţa faţă de Galaţi a constat, am aflat din programul manifestărilor, în preţul mai mare, „de Capitală”, al biletelor: 53 de lei, respectiv,  31,80 de lei.

Citit 1282 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.