Mihai Eminescu a fost desemnat… Mister Boboc. Elevi sanitari din Cahul, parteneri ai Şcolii „Carol Davila”
Foto: Miss "Carol Davila", alături de preşedintele juriului, Zanfir Ilie, şi de managerul şcolii, Nicoleta Leibovici

Mihai Eminescu a fost desemnat… Mister Boboc. Elevi sanitari din Cahul, parteneri ai Şcolii „Carol Davila”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Miss a fost aleasă Mihaela Budală, de 19 ani, o Balanţă fragilă, brunetă, pasionată de fotografii


Ediţia a XXII a Balului Bobocilor la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Galaţi, desfăşurată săptămâna trecută în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, a fost mai plină de surprize ca niciodată! Dacă am mai avut ocazia să întâlnesc la activităţi didactice, culturale sau distractive, elevi de la şcoli similare veniţi în vizită din Franţa, Elveţia sau din ţări nordice, acum am întâlnit o echipă întreagă de viitori asistenţi medicali basarabeni, care s-a implicat inclusiv în programul artistic al serii de joi, aducând muzică, poezie şi dans de pe malul ud încă de lacrimi despărţite al Prutului. La finalul unei seri amuzante şi antrenante, pe scena teatrului, dr. Sergiu Bădănău, medic neurolog şi psihiatru, directorul Colegiului de Medicină din Cahul, o instituţie cu 520 de cursanţi, a fost cel care l-a secondat pe preşedintele juriului, prof. Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii „V. A. Urechia”, la acordarea diplomelor şi a numeroase premii oferite de conducerea şcolii, consistente datorită generozităţii sponsorilor. S-au acordat astfel, pentru cele trei probe privind ţinuta şi costumul, mişcarea, prezenţa de spirit, cunoştinţele generale, o mulţime de trofee: Miss şi Mister, locul I, II şi III, Miss şi Mister Popularitate, respectiv Asistent, „Esculap” (după numele revistei editată în şcoală) şi premii de participare. Au fost zece perechi, de nota zece mai toţi. Miss a fost aleasă Mihaela Budală, de 19 ani, o Balanţă fragilă, brunetă, pasionată de fotografii, având ca motto declarat ceva care s-ar fi potrivit cu orice situaţie: „Niciodată un eşec, întotdeauna o lecţie” - tonic şi înţelept! Surpriza a fost însă că numele tânărului ales Mister să fie… Mihai Eminescu, pe bune! Motiv de a fi discret cu declaraţiile la întrebări obişnuite şi cu fotografiile în grup. Motto-ul său se potrivea oricum şi cu asta: „În viaţă, dacă ai noroc, te scuteşte de muncă”. Şi eu încă mai sper… Mihai este Vărsător, are 20 de ani şi ca hobby - pescuitul. Şi acum a pescuit bine.

Spectacolul, care a alternat cu probele, a fost frumos muncit, ca în fiecare an, cu numeroşi invitaţi tineri. Ne-a plăcut ce ne-a spus cântăreaţa Minodora Dediş care, în contextul Zilei Naţionale ce abia trecuse, ne-a încântat şi cu muzică românească veche, dar şi o veche piesă din folclorul romanes, „Mămăligă, brânzăli”. Ea i-a rugat aproape pe viitorii absolvenţi să se gândească şi la ţara lor, care la ora actuală nu preţuieşte cu salarii corecte sistemul medical, şi să se întoarcă totuşi odată şi pe la noi; într-adevăr, mulţi absolvenţi de „Davila” scriu acum că au joburi atractive în America sau prin Europa!

La cei opt ani ai săi, Amalia a spart gheaţa, fiind prima cântăreaţă pe scenă. Trupa Funcky, alcătuite din superbe majorete de 10 - 12 ani, a dansat, făcând chiar acrobaţie pe scenă. Colegiul din Cahul a adus dansatori, s-au cântat toate genurile de muzică, solista Alexandra Petra venind cu folk pe duioasele versuri ale poetului basarabean Dumitru Matcovschi, iar Elvis Buruiană a adus muzică de petrecere. „Sunteţi de bravo!”, i-a felicitat directorul din Cahul pe toţi participanţii, iar managerul şcolii, prof. Nicoleta Leibovici, şi directoarea instituţiei, prof. Vasilica Ilie, au fost solicitate de elevi să urce pe scenă pentru a fi… premiate cu flori.

Foto Victor Cilincă

La Şcoala Davila, oaspetele din Cahul între managerul şcolii, prof. Nicoleta Leibovici, şi directoarea instituţiei, prof. Vasilica Ilie

Citit 2551 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.