Proiect gălăţean INEDIT/ Cum scoatem la lumină valorile României

Proiect gălăţean INEDIT/ Cum scoatem la lumină valorile României
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Organizată în premieră, spre finele lunii trecute, prima dezbatere din cadrul proiectului "Despre valori" a reunit peste 200 de participanţi, în sală şi on-line, care au avut ocazia să afle care este rolul valorilor în construcţia corectă a unei societăţi. Evenimentul, organizat sub forma unei dezbateri, i-a provocat pe tinerii prezenţi să definească valorile şi modul în care acestea pot fi utilizate pentru a restructura modelele sociale actuale. Consultanţii invitaţi au ţinut în priză audienţa cu exemple concrete din care a rezultat faptul că avem un sistem de valori ancestral universal uman, care ne deosebeşte de regnul animal.

Pentru a putea dezvolta proiectul "Despre valori", evenimentul le-a oferit ocazia participanţilor să participe la un studiu amplu, care îşi propune în premieră să cartografieze la nivel naţional valorile românilor. Astfel, cei prezenţi, de la elevi şi studenţi, până la profesori universitari şi oameni de afaceri, au demonstrat că românii sunt pregătiţi pentru o revoluţie a valorilor.

Organizatorii îşi propun pe viitor să creeze o serie de astfel de dezbateri, conferinţe şi ateliere, la care vor fi invitate şi personalităţi locale (profesori, istorici, sociologi, psihologi, antreprenori, studenţi, elevi), pentru a afla care sunt valorile la care ne raportăm şi cum se pot promova într-o lume pe dos. Rezultatele vor fi concretizate într-o platformă de crowdsourcing de tip debate, unde toţi cetăţenii României sunt invitaţi să intre, să contribuie şi să îşi spună părerea asupra acestui subiect, determinant în devenirea noastră. Scopul, spun organizatorii, este ca întrebarea "Care sunt valorile noastre?" să se afle pe buzele tinerilor şi să se creioneze o societate civilă puternică şi implicată.

Mai multe detalii despre acest proiect şi mai ales despre evoluţia lui se pot găsi pe Facebook (CLICK AICI).

AIESEC Galaţi

Liga Studenţilor Galaţi

Invitaţie la atitudine

Cotidianul "Viaţa liberă" va găzdui, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Vrem să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus. Drept urmare, toţi cei care vor să se implice şi consideră că pot ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului sunt aşteptaţi cu texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1210 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.