Elevii gălăţeni reprezintă România la un CONCURS francofon

Elevii gălăţeni reprezintă România la un CONCURS francofon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În luna septembrie a anului trecut, nouă elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (Bianca Miron, Ovidiu Negru, Rareş Oprea, Raluca Penu, Luca Prada, Diana Răcuciu, Mihaela Rîmbu, Valentina Simion, Oana Socol) şi un elev al Colegiului Naţional „Costache Negri”, Dragoş Ioniţă, s-au înscris la un concurs internaţional lansat de Asociaţia „Caravane de dix mots” al cărei sediu este în Lyon şi este reprezentată de preşedintele în exerciţiu, Thierry Auzer.

Cei zece elevi, coordonaţi de Georgeta Prada, profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi de Florin Toma, actor al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, au redactat dosarul de candidatură pentru ediţia 2016 a concursului „Caravane de dix mots”.

200 de echipe şi-au depus candidatura, dar au fost acceptate 51 de echipe din 27 de ţări. Sprijiniţi de o echipă de actori talentaţi ai Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, elevii au conceput textul, regia, coloana sonoră şi imaginile pentru filmul solicitat de organizatori. În urma preselecţiilor tinerii gălăţeni talentaţi au fost admişi alături de celelalte echipe şi speră vor reuşi să plece în Madagascar, pentru schimbul de experienţe, alături de restul câştigătorilor. 

„E prima dată după zece ani când o echipă din România câştigă la acest concurs. Sunt foarte mândră de elevii mei care s-au mobilizat foarte repede şi au reuşit să facă ceva extraordinar. Sperăm să obţinem sponsorizările necesare pentru a putea pleca în Madagascar. Avem cazarea şi cheltuielile asigurate, în schimb transportul trebuie să ni-l plătim. Costul acestuia ajunge la 14.000 de euro”, a declarat Georgeta Preda.

Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, „caravanierii” gălăţeni trebuie să deruleze activităţi francofone, să participe la ateliere de scriitură, de teatru, de pictură şi de desen şi să organizeze expoziţii folosind cele zece cuvinte franceze migratoare, „instrumente declanşatoare de schimburi culturale şi de exprimare artistică”.

Citit 1247 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2016 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.