Arta animaţiei, sărbătorită două zile

Arta animaţiei, sărbătorită două zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Teatrul de Păpuşi „Gulliver” se anunţă două zile aniversare pline de joc şi creativitate. Duminică, 20 martie, în peste 80 de ţări, este sărbătorită Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale de Teatru pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ), organizaţie non-guvernamentală, fondată în 1965. România este una din ţările fondatoare ale ASSITEJ.

Cu acest prilej, teatrul de păpuşi „Gulliver” îi invită pe cei mici duminică, 20 martie, începând cu ora 10,30, la spectacolul „Jack şi fasolea fermecată”. Scenografa Daniela Drăgulescu îmbină foarte bine lumea feerică a basmului şi pe cea a scenei, iar regizorul Daniel Stanciu dă viaţă unor personaje care fac deliciul copiilor. Din distribuţie fac parte actorii Vlad Ajder, Adina Ariton, Eduard Sişu, Nicole Lungu, Aurelian Iorga şi Mircea Vâjâianu.

După spectacol, toţi copiii care îl vor încuraja pe îndrăgitul Jack să treacă cu bine peste toate aventurile de pe tărâmul uriaşilor vor avea parte de o surpriză.

Sărbătoarea animaţiei continuă luni, 21 martie, declarată Ziua Internaţională a Marionetei de către Uniunea Internaţională a Marionetiştilor. Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, în parteneriat cu Acces Vizual Art şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, organizează un atelier de creaţie şi pictură a marionetelor din lut, coordonat de Gina Ciobotaru Popa, artist plastic. La atelier vor participa elevii clasei a V-a A, sub îndrumarea doamnei diriginte Daniela Nistor. Copiii vor da frâu liber creativităţii şi talentului pentru a modela marionete din lut chiar în atelierul de pictură al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, începând cu ora 13,00.

Prin acest workshop se urmăreşte implicarea copiilor în activităţi care să ofere dezvoltarea talentului, îndemânării şi priceperii elevilor.

Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi de 12 lei pentru adulţi.

Citit 987 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.