Simpozion cu ”o misiune istorică”. Gălăţenii sunt INVITAȚI să marcheze cei 98 de ani de la UNIRE

Simpozion cu ”o misiune istorică”. Gălăţenii sunt INVITAȚI să marcheze cei 98 de ani de la UNIRE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, filiala Galaţi, invită gălăţenii vineri, 25 martie, la ora 17,00, la un simpozion cu tema „Basarabia şi 27 martie - o misiune istorică în prezent”. Organizatorii îşi propun să marcheze cei 98 de ani trecuţi de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Inginerie (str. Domnească nr. 111), în sala D03.

„Va fi un eveniment pe care ni-l dorim interactiv, cu participarea publicului iubitor de istorie şi simţire românească. Prin acţiuni de acest fel, dar nu exclusiv, încercăm să menţinem în conştiinţa publică imperativul regăsirii românilor în cadrul hotarelor fireşti. Conştienţi că fiecare gest de acest fel va fi receptat pozitiv de către fraţii de peste Prut, vom transmite şi prin acest simpozion o încurajare şi un sprijin participanţilor la marşul unionist de la Chişinău, care va începe duminica, 27 martie, de la ora 13,00, din faţa Teatrului de Operă şi Balet”, a precizat Laurenţiu Vasile, coordonatorul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, filiala Galaţi.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Liga Studenţilor din Galaţi, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” şi Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Citit 950 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2016 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.