EXPOZIȚIE de Ziua Pământului: Expun fragede talente - mici concurenţi de la şcoli speciale din şase judeţe
Foto: Foto ”Viața liberă”, Victor Cilincă

EXPOZIȚIE de Ziua Pământului: Expun fragede talente - mici concurenţi de la şcoli speciale din şase judeţe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua Pământului - 22 Aprilie - este marcată la Galați printr-un eveniment special desfășurat chiar în ziua sărbătoririi - astăzi, 22 aprilie, prin vernisajul expoziţiei „Prietenii Pământului”, găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 10,00.

Expoziţia, care va rămâne deschisă până pe 30 mai, este realizată cu lucrările participanţilor la Concursul regional omonim, realizate de  PĂMÂNTULUI” - preşcolari şi elevi din învăţământul special şi de masă din şase judeţe. Organizatori sunt Şcoala Profesională Specială “P. Popescu Neveanu”, în care învaţă elevi hipoacuzici, Şcoala Gimnazială Specială “Emil  Gârleanu”, pentru copii cu diferite dizabilităţi, şi Casa de Cultura a Sindicatelor Galaţi.

Concursul regional se găseşte deja la a IV-a ediţie şi este una dintre activităţile proiectului “Prietenii Pământului”, iniţiat de Şcoala Profesională Specială “P. Popescu Neveanu” structură la Şcoala Gimnazială Specială “E. Gârleanu”, spun organizatorii. Coordonator al proiectului este profesorara de psihopedagogie specială Vasilica Diaconu.

Amintim că Ziua Pământului, sărbătorită peste tot în lume din anul 2009, la propunerea ONU, a fost fondată  în SUA de senatorul Gaylord Nelson încă din 1970, când a fost serbată de 20  milioane de americani, în 1990 ajungând să fie  marcată de peste  peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări! Mişcarea încearcă să tragă semnale de alarmă pentru salvarea planetei afectate în mod tot mai primejdios de poluarea, atrăgând atenţia politicienilor şi factorilor de decizie economici.

Citit 793 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.