Festival-CONCURS al tinerilor artişti plastici, la Galaţi

Festival-CONCURS al tinerilor artişti plastici, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În perioada 9-21 mai, la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, se va desfăşura prima ediţie a festivalului-concurs "Festivalul formei şi al culorii". Fesivalul este organizat de Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie  - ARTE, în parteneriat cu Liceul de Arte ”D. Cuclin”, Teatrul Muzical ”Nae Leonard” şi Galeria de Artă ”Nicolae Mantu”. Festivalul cuprinde o serie de activităţi specifice artei plastice şi este centrat pe elevii-artişti şi pe produsele de artă ale acestora, după cum ne-au comunicat organizatorii.

Luni, 9 mai, de la ora 10,00, va avea loc festivitatea de deschidere a evenimentului, ocazie cu care doritorii pot asista la ateliere de creaţie, susţinute de elevii de la secţiile de artă plastică, pentru ca apoi să se continue cu vernisajul expoziţiei fotografice ”Accent” (coordonator prof. Ciprian Conciu) şi cu dezvelirea basoreliefului ce reprezintă chipul patronului spiritual al liceului, artistul Dimitrie Cuclin (coordonator, prof. Mugurel Vrînceanu).

În sala Amfiteatru a liceului vor avea loc vernisajele expoziţiilor elevilor-artişti, astfel: marţi, 10 mai, ora 12,00 - "Tehnici de grafică" (coordonatori, prof. Cornelia Burlacu şi prof. Jana Andreescu), iar  de la ora 13,00 - "Ipostaze ale portretului în pictură" (coordonator, prof. Liliana Negoescu).

Joi, 12 mai, de la ora 12,00, în foaierul Teatrului Muzical, va avea loc vernisajul expoziţiei ”Laureaţii”, în care vor fi prezentate lucrările elevilor premiaţi în ediţiile anterioare ale Concursului Naţional ”Camil Ressu”, iar vineri, 13 mai, de la ora 18,00, la Galeriile de Artă ”Nicolae Mantu”, va avea loc vernisajul expoziţiei artiştilor-profesori ai Liceului de Arte, ”Culoarea-Lumină” (coordonator, prof. David Sava, preşedintele filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici). Expoziţiile pot fi vizitate pe toată perioada festivalului.

Luni, 16 mai, de la ora 11,00, în Sala Amfiteatru a Liceului de Arte va avea loc prezentarea "Pictori interbelici gălăţeni", susţinută de elevii liceului, sub îndrumarea prof. Gabriela Georgescu.

Pe toată perioada evenimentului, în cadrul Liceului de Arte, se vor desfăşura activităţi de creaţie interactive, astfel: luni, 9 mai, atelier de creaţie cu elevii de la secţia de pictură (coordonator, prof. Ioan Tudor); miercuri, 11 mai, de la ora 11,00, atelier de creaţie - "Crochiuri" (coordonator, prof. Cornel Corcăcel); joi, 12 mai, de la ora 10,00, lecţie demonstrativă de modelaj şi culoare (coordonatori, prof. Ecaterina Balica şi prof. Laura Popov). 

Jurizarea celor aproximativ 300 de lucrări aparţinând elevilor de la liceele de artă din ţară va fi realizată, în zilele de 13 şi 14 mai, de personalităţi ale vieţii artistice şi culturale: prof. dr. Mihai Mănescu, de la Universitatea de Arte ”Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, şi inspector general prof. dr. Adrian Brăescu, reprezentantul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Festivitatea de premiere a Concursului Naţional ”Camil Ressu” şi acordarea premiului din partea sponsorului principal, Damen Shipyard Galaţi, va avea loc sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 12,00, în Sala Amfiteatru.

Citit 2833 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2016 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.