Descendenții lui LEONARDO DA VINCI se află printre noi

Descendenții lui LEONARDO DA VINCI se află printre noi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Istoricii italieni care au cercetat genealogia familiei da Vinci au anunţat că au descoperit 35 de persoane despre care pot spune că sunt rudele marelui savant al Renaşterii, Leonardo da Vinci. Printre ei se numără şi faimosul regizor Franco Zeffirelli.

Elena Calosi, arhictect, este şi ea pe listă. Întrebată cum se simte acum că a aflat că se trage din familia da Vinci, Calosi a declarat: „Evident, sunt surprinsă, dar totodată foarte fericită pentru bunica mea, care nu mai e printre noi, care era mândră să poarte numele Vinci”.

Descoperirea a fost anunţată luna trecută, la Florenţa, de către istoricii care au reconstituit genealogia lui Leonardo da Vinci. Bazându-şi cercetarea pe studiul unor documente din Italia, Franţa şi Spania, cei doi au făcut tot ce au putut în lipsa accesului la analize ADN, în condiţiile în care rămăşiţele lui Leonardo da Vinci sunt dispărute.

Giovanni Calosi, un alt presupus descendent al lui da Vinci, a declarant La Stampacă mama sa povestea că existau în familie documente şi scrisori vechi scrise invers, care puteau fi citite doar în oglindă - o tehnică ce aminteşte de unele scrieri ale lui Leonardo. „Nu am dat niciodată vreo importanţă acestor documente, care s-au pierdut sau au fost vândute. Ceea ce credeam a fi o simplă legendă transmisă din generaţie în generaţie s-a dovedit a fi adevărat”, a spus el.

Pentru Franco Zeffirelli, regizorul unor filme cunoscute precum Romeo şi Julieta sau Îmblânzirea scorpiei, această revelaţie nu a fost tocmai o surpriză. Zeffirelli este fiul lui Ottorino Corsi, născut şi crescut în Toscana, la Vinci. În 2007, când regizorul a acceptat premiul „Leonardo” acordat de statul Italian, Zeffirelli a declarat că familia sa, Corsi, este descedenta lui da Vinci. Ceea ce jurnaliştii au luat atunci drept glumă s-a dovedit acum a fi adevărat. Sursa: historia.ro

Citit 1372 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2016 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.