Efort uriaş pentru o promovare naţională/ Cum nu a ratat poeta Angela Baciu şi o reţetă greu de urmat

Efort uriaş pentru o promovare naţională/ Cum nu a ratat poeta Angela Baciu şi o reţetă greu de urmat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În timp ce scriitorul obişnuit aşteaptă în fotoliu să-l viziteze cititorii, unii se înhamă la sistemul occidental, mai puţin la îndemâna Levantului... Neobosita poetă şi organizatoare de evenimente culturale, dar şi sociale, gălăţeanca Angela Baciu şi-a continuat turneul de lansare a celor mai recente cărţi de interviuri şi amintiri la Alba Iulia la Târgul de Carte de la Alba, desfăşurat între 20 şi 22 mai de Biblioteca Judeţeană, unde şi-a prezentat cartea-dialog “4 zile cu nora”, Editura Charmides, în prezenţa scriitoarei Nora Iuga, a lui Marin Mălaicu-Hondrari şi a Cristinei Smadea. Apoi, până pe 29 mai, au urmat şase zile de lecturi publice la Festivalul Internaţional “Poezia la Iaşi". Între 1 şi 5 iunie, autoarea va participa la Târgul de Carte Bookfest Bucureşti, alături de Editura Paralela 45, pentru care lucrează ca specialist PR, unde îşi va prezenta cartea la standul editurii Charmides. Iar între 10 şi 11 iunie va fi la primul Festival QPOEM la Piatra Neamţ, la o întâlnire cu membrii grupului Qpoem, în organizarea lui Călin Vlasie şi Adrian Alui Gheorghe. Şi lucrurile nu se opresc aici: poeta va ajunge şi la Festivalul de poezie e “Porni Luceafărul” la Botoşani, în 12 iunie, la Botoşani, organizator Gellu Dorian. O adevărată alergătoare de cursă lungă, căci pentru orice scriitor normal, fie el sportiv şi bărbat care trage de fiară, chiar şi o singură lansare de carte este un efort mare!
Cu numeroase, foarte numeroase lecturi publice, participări la luuungi turnee alături de alţi poeţi, în ţară şi în străinătate, promovare online, dar şi întâlniri în librării sau în şcoli, constituie un exemplu de promovare de tip occidental. De exemplu, masiva sa carte de interviuri cu importanţi oameni de cultură, unii dispăruţi între timp dintre noi, "Despre cum NU  am ratat o literatura grozava", Editura Junimea Iaşi,  a avut deja parte nu de una sau două, ci de 12 lansări în mari oraşe culturale din ţară şi vor urma alte 12. Deocamdată…
Cărţile gălăţencei au poposit şi în mari librării din capitală, precum Cărtureşti, Humanitas, Open Art, sau Librarium.        

Citit 1450 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2016 17:14

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Miercuri, 01 Iunie 2016 10:46
  5.13.202.***
  CU ATAT DE MULTE TREBURI PE CAP,STAU NEDUMERIT SI MA INTREB CAND MAI ARE TIMP SA CITEASCA SI SA MAI SI SCRIE SIMPATICA NOASTRA COMCETATEANA ,DESPRE CARE EU,CE-I DREPT ,CA UN IGNORANT IN ALE POEZEIE,CU RUSINE SPUN CA NU PREA AM AUZIT !!!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.