GALA PREMIILOR Festivalului ”Antares”, pe 1 iunie

GALA PREMIILOR Festivalului ”Antares”, pe 1 iunie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gala decernării premiilor celei de-a XVIII-a ediţii a Festivalului internaţional „Serile de poezie ale revistei Antares” şi cele ale revistei de cultură „Antares” şi un spectacol de poezie se vor desfăşura astăzi, 1 iunie, de la ora 19,00, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, cu intrarea liberă.

Sub genericul „Dunărea - calea regală a poeziei şi prieteniei”, festivalul de cinci zile şi cinci stele a debutat cu depunerea de flori la statuia lui Mihai Eminescu, după care au urmat lansări de carte şi recitaluri la Casa "Cuza Vodă", la Muzeul de Artă Vizuală şi la Galeriile "Mantu", îmbinând astfel artele.

Duminică, la Brăila, spectacolul poetic (dar şi de excelentă muzică fado!) a continuat la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", cu vizitarea casei memoriale a scriitorului care a dat numele instituţiei, apoi cu lecturi şi lansări pe nava "Ovidiu", în croazieră pe Dunăre.

Luni, „argonauţii” literari au fost primiţi, cu aceleaşi reţete, la Isaccea (la Liceul „Constantin Brătescu”), apoi la  Sulina, în Aula Complexului Turistic (recital şi concurs literar). Marţi, a fost planificat un recital poetic la Liceul „Jean Bart” din Sulina şi o excursie în Deltă, cu ieşire la Marea Neagră. Astăzi, 1 iunie, la Tulcea, vor fi lansări de carte şi lecturi publice la Comunitatea ruşilor lipoveni. Invitaţi la festival sunt scriitori din Galaţi, Brăila, Bucureşti, Iaşi etc, dar şi oaspeţi din Israel, Bulgaria, Germania, Turcia şi Ucraina.

Citit 1460 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2016 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.