INVITAȚIE la film documentar. Reţeta unei melodii de succes
Foto: În imagine, scenă din documentarul "Fraţi de cântec"

INVITAȚIE la film documentar. Reţeta unei melodii de succes
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi vă invită, până pe 27 octombrie, la sediul său din strada Tecuci nr. 7, bloc V3, să vizionaţi o serie de filme documentare, în fiecare joi, în partea a doua a programului KineDok, organizat de Asociaţia One World Romania.

După "Tatăl meu, bancherul", proiectat pe 15 septembrie, joi, 22 septembrie, începând cu ora 18,00, va rula "Fraţi de cântec" (Ungaria, 2015), în regia lui Balász Lévai.

Un interpret de muzică folk, în timp ce se recuperează după un accident de maşină aproape mortal, compune un cover după melodia unei vedete în vogă, proaspăt ieşită de la dezintoxicare, inserând şi un motiv al unei trupe româneşti de muzică folk. Coverul devine, astfel, cântecul cu cel mai mare succes din ultimul deceniu în Ungaria. Quimby este o cunoscută formaţie de rock alternativ din Ungaria. În 2003, aceasta a luat o pauză când Tibor Kiss, solistul şi textierul trupei, a stat la dezintoxicare mai bine de un an. După ce şi-a revenit, Kiss a compus una dintre cele mai emblematice melodii ale trupei, Broken Glass Paradise, despre experienţele sale din timpul dezintoxicării. Piesa nu a devenit însă un succes imediat. Câţiva ani mai târziu, Csík Band a decis să facă un cover, făcând melodia mai populară decât şi-ar fi putut închipui cineva. Amândouă formaţiile . atât Quimby cât şi Csik - se află la o răscruce, iar poveştile lor se unesc în acest cântec emblematic.

Până la sfârşitul lunii octombrie mai puteţi vedea: "Efectul Dominoului" (29 septembrie), "Căminul meu" (6 octombrie), "America" (13 octombrie), "Bear Island" (20 octombrie), "Drifter" (27 octombrie).

Citit 1400 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2016 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.