Direcţia de cultură a… cazinourilor

Direcţia de cultură a… cazinourilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Că s-au înmulţit cazinourile în oraş, mai ceva ca maşinile cu număr de Italia în august, e un lucru evident; la orice colţ de bloc ori stradă vezi câte o uşă pe care apar desenate ruleta sau jocul de poker. Nu-i bai, mai ales că „specialiştii” – adică acei indivizi pe care nu îi cunoşti, nu i-ai văzut niciodată, dar care cu siguranţă au dreptate! – spun că în perioadă de criză oamenii sunt mai dispuşi să îşi rişte banii pentru câştiguri imediate…

Deci, că avem zeci de cazinouri în oraş, nu este nicio problemă; până la urmă, fiecare îşi cheltuieşte banii – cum vrea.

Dar apropo de banii săi, în comparaţie cu banii noştri, să remarcăm o alăturare cel puţin ciudată: sigla Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Galaţi amplasată deasupra cazinoului din blocul nou de pe Domnească, colţ cu strada Gării.

Că Direcţia şi-a mutat sediul aici (de la Muzeul de Arte Vizuale), cumpărând apartamentul de la bloc cu banii Ministerului Culturii, nu-i bai. Mai ales că s-a întâmplat în timpul fostului director, deci… numai de bine.

Nu este de comentat nici măcar că Direcţia ar fi putut să îşi cumpere o casă veche şi nu un apartament de bloc, măcar aşa, ca sediul să se „asorteze” cu ideea de patrimoniu cultural.

Problema este că alăturarea dintre numele direcţiei, postat pe zidul blocului şi cazinoul de sub denumire se potriveşte mai ceva ca nuca în perete. Sau poate o fi o metaforă, prin care „autorul” vrea să ne sugereze că noul patrimoniu al Galaţiului se reduce la… rulete?!

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.