FESTIVALUL LEONARD | ”Aida”, o montare de anvergură, cu artişti internaţionali

FESTIVALUL LEONARD | ”Aida”, o montare de anvergură, cu artişti internaţionali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu spectacolul regizat de un italian, trupa gălăţeană a avut un turneu în Olanda


Gălăţenii sunt invitaţi la o operă de Verdi, duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 19,00 la Teatrul Muzical. Se joacă "Aida", o montare monumentală, a treia treia variantă regizorală şi scenografică, realizată pe scena gălăţeană, la 2 noiembrie 2013, într-un proiect european ce a purtat colectivul teatrului într-un turneu maraton de o lună de zile în Olanda, încununat de un succes răsunător.

Spectacolul, regizat de Francesco Bellotto (Italia) beneficiază acum şi de o distribuţie internaţională, dar şi de artişti autohtoni: AidaMiki Mori (Japonia), Radames - Antonino Interisano (Italia), Amneris - Dana Ciucă (Cluj Napoca), Amonasro -Petre Racoviţă (Republica Moldova), Ramphis - Valeriu Cojocaru (Republica Moldova), Regele Egiptului - Gelu Dobrea (Timişoara), Marea preoteasă - Adelina Diaconu şi Mesagerul - Adrian Mărginean.

La bagheta dirijorală se va afla Gheorghe Stanciu, dirijor gălăţean stabilit în Constanţa.

Cine sunt artiştii internaţionali

Soprană de origine japoneză Miki Mori şi-a început studiile muzicale de la o vârstă fragedă, învăţând să cânte la pian. Mai târziu, se specializează în arta vocala, în Tokyo. Urmează apoi Conservatorul de Muzică din Barcelona, ​​unde câştigă Premiul de Onoare. S-a perfecţionat studiind cu solişti de renume, cum ar fi Magda Olivero, Renata Scotto şi profesori ca Paul Schilhawsky.

Tenorul Antonino Interisano este câştigătorul unei burse de studii, pentru cea mai bună voce tânără, în Concursul "Giuseppe Di Stefano", din Trapani. El s-a alăturat celebrei Academii, la clasa sopranei Katia Ricciarelli, apoi, s-a perfecţionat cu maestrul Leone Magiera şi celebrul tenor Luciano Pavarotti. Datorită carierei sale fulminante, a fost invitat să interpreteze numeroase roluri, în cele mai importante instituţii de operă din întreaga lume.

Baritonul Petre Racoviţă este prim solist al Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău. Având calităţi vocale şi scenice remarcabile, s-a impus ca un solist ce oferă garanţia succesului fiecărui spectacol. Colaborează permanent cu teatrele lirice din Moscova, Kazani, Kiev, Bucureşti, dar şi din Spania, Italia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Irlanda. De aproape douăzeci de ani este colaboratorul Teatrului Muzical gălăţean.

Basul Valeriu Cojocaru este din 1984 solist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Chişinău. Având o voce bine timbrată şi expresivă s-a impus în viaţa muzicală internaţională, fiind laureat al mai multor concursuri unde a obţinut premiul I.

Citit 1341 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.