TIMP LIBER GALAȚI | "Săracu Gică" se dă în spectacol, la Muzical
Foto: Scenă plină la spectacolul ”Săracu´Gică”!

TIMP LIBER GALAȚI | "Săracu Gică" se dă în spectacol, la Muzical
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mâine, 11 februarie, de la 18,00, Teatrul Muzical "Nae Leonard" prezintă comedia muzicală "Săracu Gică", cu umor clasic, fără vulgarităţi. Autori sunt celebrii artişti interbelici Stroe şi Vasilache, alături de Şt. Cristodullo, iar regia este semnată de un actor de comedie veteran, maestrul Gheorghe V. Gheorghe.

Distribuţia spectacolului garantează râsul: Radu Horghidan (în rolul Gică Sâmbureanu), Paul Buţa (în Tache Măslineanu) se dăruiesc cu orice preţ râsului nostru - premiera spectacolului a fost în seara în care actorul şi-a înmormântat mama, nerenunţând însă la datoria faţă de public! -, Isabela Oancea (Evantia), Adina Lazăr (Duţa), Ionuţ Negrişanu (Radu), Mariana Pisică (Paraschiva), Luminiţa Vologa (Margot), Maria Macovei (Gae), Anton Mihail (sergentul Nae Gogoaşă), Mitică Belciugan (Frangulea), Mitică Barbu (Georges Traviatini).

Duminică - operetă de Kalman

Duminică, 12 februarie, ora 18,00, Teatrul Muzical ne propune opereta mult aplaudată ”Contesa Maritza”, a nemuritorului compozitor maghiar Emmerich Kalman, spectacol ”de colecție” readus, după trei decenii, pe scena gălățeană, sub regia maestrului Cristian Mihăilescu. Acesta a mai regizat la Muzicalul gălțean, cu succes, şi opereta ”Silvia”. Doctor în muzică, regizorul, care şi-a început cariera ca  tenor la Opera Naţională din Bucureşti, are o fulminantă carieră internaţională în regia spectacolului de operă. Este membru al Academiei Europene de Teatru Muzical de la Viena şi al Asociaţiei „Eurolyrica”, din care fac parte cei mai importanţi directori de operă europeni. A fost membru al juriului Concursului Internaţional de canto de la Montreal şi membru permanent al juriului Concursului Internaţional de canto de la Marmande, Franţa. A ridicat câteva teatre, cărora le-a fost manager, la rang de operă. A predat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la universități din Japonia, Cehia, Canada şi China. A montat spectacole în ţară şi în Japonia, Olanda, Franța, Italia. A obţinut Premiul "Regizorul anului", din partea Uniunii Compozitorilor.

Reputatul critic muzical Costin Popa scria la premiera spectacolului, în 2013, în revista „Cultura”: „Distribuţia a mizat mult pe tineri şi faptul s-a văzut prin dezinvoltura mişcării, plăcerea şi bucuria de a juca, dar şi prin prospeţimea vocilor”. În distribuție: Mihaela Alexa, Valentin Vasopol, Adina Lazăr, Gabriel Gheorghiţă, Lăcrămioara Crihană, Alexandru Dobre, Mitică Belciugan, Dan Nistor, Maria Macovei.

Prețul unui bilet: 21,6 lei şi 10,8 lei.

Citit 1164 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2017 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.