O seară plină la poezie - gălăţeni la Tecuci
Foto: La lansare, gălăţenii Leonard Matei, Ovidiu Nedu şi Victor Cilincă | Foto Henti Codenie

O seară plină la poezie - gălăţeni la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rar poţi vedea atâta suflare de oameni bucuroasă de întâlnirea cu poezia - scriitori, plasticieni, profesori, cler, ziarişti - ca la Casa de Cultură Tecuci, pe 22 februarie, când poetul gălăţean Leonard Matei şi-a lansat volumul de versuri „În dialog cu al treilea” (Ed. Grand Godot, Galaţi)! Organizatori: Casa de Cultură, Cenaclul ”Calistrat Hogaș” Tecuci și Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România. Moderatorul, directorul interimar al  Casei de Cultură, Daniel Dojan, l-a prezentat cu căldură pe tânărul autor, aflat la al doilea volum: fost secretar de redacţie al revistei culturale studenţeşti „Metamorfoze”, cofondator al câtorva cenacluri gălăţene, acum la „Noduri şi Semne”, coleg de cenaclu cu poetul şi ziaristul Marius Grama, care l-a prezentat miercuri pe autorul bine receptat, în ciuda unui stil „destul de riscant”.

Poetul Constantin Oancă, preşedintele cenaclului tecucean „Calistrat Hogaş”, l-a încadrat la suprarealişti: „Un poet incifrat, ce cultivă misterul”.

Poetul tecucean Tase Dănăilă observa că nu s-a lăsat cuprins de „snobismul” altor autori. Un mesaj de la prieteni poeţi din ţară a citit publicistul Ovidiu Nedu, muzeograf la Muzeul de Istorie gălăţean.

Scriitorul şi ziaristul Victor Cilincă a analizat câteva fragmente poetice. A fost proiectat un scurt film-metaforă realizat de Lucian Caşu.

De remarcat prezenţa primarului Cătălin Hurdubae, care a onorat asfel un eveniment cultural, în ciuda programului încărcat. Oraşul „aduce oameni de valoare”, este „un oraş ajutat de bunul Dumnezeu - avem cu cine ne mândri la Tecuci”, acum şi odinioară, a spus în deschidere edilul.

Citit 1390 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2017 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.