Muzeul de Artă Vizuală | Filmul artistic polonez continuă azi şi mâine

Muzeul de Artă Vizuală | Filmul artistic polonez continuă azi şi mâine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CinePOLSKA – Zilele Filmului Polonez, începute ieri seară la Muzeul de Artă Vizuală, continuă astăzi, 1 aprilie, de la ora 18,00, cu filmul artistic „plin de umor și cu o muzică excelentă” (112 min.), regizat de regizat de Janusz Majewski, unul dintre decanii de vârstă ai cinematografiei poloneze: „Excentricii. Pe partea însorită a străzii/ Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy”. Subiectul: anii ´50 –  „povestea unor muzicieni care luptă pentru libertatea lor spirituală în vremurile întunecate ale stalinismului fiind, în același timp, un imn adus jazz-ului și pionierilor acestuia.”

Film premiat!

Duminică, „stagiunea” se încheie cu pelicula „Vaci mai sunt fetele mele/ Moje córki krowy” (88 min.), al regizoarei Kinga Dębska. Este „ povestea tragi-comică a două surori, Marta și Kasia, care, în contextul unor grele încercări pentru familie, își schimbă total atitudinea față de ele însele. Filmul a primit premiul publicului la numeroase festivaluri, printre ele numărându-se și Festivalul „Ceau, Cinema!” din Timișoara, în 2016.”

Proiecțiile CinePOLSKA sunt organizate de Institutul Polonez din București și Asociația Cineaștilor din Polonia, cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică, în colaborare cu Muzeul de Artă Vizuală din Galați.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.        

Citit 1085 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2017 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.