Atmosferă estivală, muzică bună şi haz cu "O familie trăsnită", la Teatrul Muzical din Galați

Atmosferă estivală, muzică bună şi haz cu "O familie trăsnită", la Teatrul Muzical din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă vă e dor de atmosferă estivală, nu trebuie să plecaţi prea departe. Teatrul Muzical "N. Leonard" vă aşteptă duminică, 23 aprilie, începând cu ora 18,00, la o comedie muzicală în care plouă cu soare şi cu şlagăre: "O familie trăsnită". 

Piesa este reluată în repertoriul teatrului, după 30 de ani, dar de această dată pe un text adaptat şi actualizat. Teatrul Muzical propune gălăţenilor un spectacol relaxant, în care situaţiile de tip quiproquo se împletesc perfect cu replicile spontane, pline de haz ale personajelor.

Vor da glas şi viaţă personajelor artişti îndrăgiţi: Mariana Pisică, Radu Horghidan, Adina Lazăr, Ionuţ Negrişanu, Paul Buţa, Mitică Belciugan, Isabela Oancea, Cristina Vasopol. În alte spectacole, întrucât există distribuţie dublă pe unele roluri, îi veţi putea vedea şi pe Luminiţa Vologa, Gianina Sion, Anton Mihail şi Viorica Mărăndici.

Regizorul Victor Zaharia spunea la premieră că e o comedie pentru toate vârstele: "Deşi este cvasinecunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili. Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea. Suntem norocoşi să îl avem ca autor al muzicii pe Eugen Dan Drăgoi, care ne-a oferit melodii complexe şi memorabile în acelaşi timp. Secţia de revistă are o tradiţie solidă, care merită continuată şi provocată în acelaşi timp, pentru a determina adaptarea ei la aşteptările publicului din ce în ce mai pretenţios şi mai cultivat cinematografic."

Victor Zaharia face parte din tânăra generaţie de regizori români, cu o pregătire artistică diversă. Începuturile educaţiei sale ca şi începuturile experienţei scenice sunt în domeniul muzicii, fiind absolvent al Colegiului Naţional de Artă "Octav Bancilă" din Iaşi, specializarea muzică (fagot), din 2001 evoluând pe scena Operei din Iaşi, în calitate de artist liric. A absolvit două facultăţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, în cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi şi Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte din Iaşi, specializarea Regie de teatru, în prezent fiind masterand al aceleiaşi facultăţi, specializarea Artele spectacolului. S-a perfecţionat colaborând cu regizori de renume: Andrei Şerban, Nicolaus Wolcz, Beatrice Rancea, Ognian Draganoff, Matteo Mazzoni, Karel Drgaci.

Citit 2252 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.