Concert simfonic de înaltă clasă cu muzicieni tineri

Concert simfonic de înaltă clasă cu muzicieni tineri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teatrul Muzical "N. Leonard" îi aşteaptă pe melomanii gălăţeni, duminică, 28 mai, începând cu ora 19,00, la un concert susţinut de o tânără şi foarte apreciată pianistă născută în oraşul de la Dunăre, Oana Zamfir, alături de un violonist de înaltă clasă - Mihai Cocea.

Concertul, care se va desfăşura sub bagheta lui Sorin Oancea, va avea în program lucrări de Franz von Suppé - Uvertura Cavaleria uşoară, Wagner - Idila lui Siegfried, Frédéric Chopin - Concertul pentru pian şi orchestră op. 21, în fa minor.

Oana Zamfir s-a născut în Galaţi, în 1984. A început studiul pianului la vârsta de şapte ani, la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“ sub îndrumarea profesoarei Adina Şuşnea. Încă din primii ani de studiu câştiga numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare. În 2003, devine studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Sandu Sandrin. În 2008, în cadrul studiilor de masterat, obţine o bursă Erasmus care îi permite să studieze un an în Austria, Salzburg, cu renumiţi profesori precum prof. univ. dr. Akiko Sagara-Schuchter sau prof. univ. dr. Wolfgang Brunner. În 2009, câştigă premiul Academiei de vară „Crescendo Summer Institute“ şi este invitată să susţină un recital în cadrul Festivalului Zemplin (Ungaria), de unde va culege critici excelente. Câştigă apoi o bursă integrală pentru a participa la Festivalul „Masterworks“ din SUA, Winona Lake, unde va susţine recitaluri solo şi în diferite formaţii camerale. Tot în 2009, va fi numită corepetitor oficial în cadrul Concursului Internaţional „George Enescu“. Între 2012 şi 2014, studiază „Muzica de cameră şi acompaniament de Lied“ în Zürich, la clasa prof. univ. dr. Ulrich Koella. Oana Zamfir devine şi corepetitor în cadrul Conservatorului din Zürich. Din 2015, îşi intensifică activitatea pedagogică, predând pianul în cadrul mai multor şcoli de muzică din Zürich.

La Zürich îl cunoaşte şi pe violonistul Mihai Cocea, alături de care va concerta la Galaţi. Mihai Cocea a studiat sub îndrumarea a diverşi maeştrii precum Yuri Bashmet, Yuval Gotlibovich, Bruno Giuranna, Lawrence Power şi Jerzy Kosmala, dar şi cu Paul Silverthone la Royal Academy of Music în Londra. El este deţinătorul unui premiu al  treilea în cadrul Watson Forbes International Viola Competition. De asemenea, a participat la proiecte internaţionale cum ar fi: "Summer Young Violonist Camp" în Wroclaw, Polonia, "Melting Potes Musik", Franţa, "Sampling Bukarest", Vienna Austria, "Intercultural Exchange". Beijing, China, "Festival Pontino-Sermoneta", Italia unde a avut ocazia unică de a cânta în aceeaşi formaţie muzicală cu mentorul său Bruno Giuranna şi trei dintre cei mai cunoscuţi solişti din Europa: Mariana Sârbu, Rocco Filippini şi Franco Petrarchi.

Citit 1005 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2017 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.