Teatrul "N. Leonard". Un spectacol spumos, ca o şampanie muzicală

Teatrul "N. Leonard". Un spectacol spumos, ca o şampanie muzicală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 11 iunie, de la ora 18,00, Teatrul  Muzical "N. Leonard" vă invită la operetă. Este vorba de "Vânzătorul de păsări", de Carl Zeller, pe un libret de Moritz West şi Ludwig Held, în regia lui Cristian Mihăilescu.

Vor  urca pe scenă Adina Lazăr, Florin Bobei, Mihaela Alexa, Adrian Ionescu, Lăcrămioara Crihană, Tudorel State, Dominic Cristea, Iulia Florea, Valentin Vasopol, Bogdan Baciu, Maria Macovei, Viorica Mărăndici, Gheorghe Racoviţă.

"Prima dată, la Galaţi, spectacolul a fost montat în 1962. De atunci, însă, n-a mai fost reluat. A dispărut din repertoriul teatrului nostru. Am avut o discuţie cu prietenul şi colaboratorul nostru, maestrul Cristian Mihăilescu, şi am decis să reluăm, în regia sa, pentru publicul gălăţean, această operetă plină de muzică, umor şi voie bună. "Vânzătorul de păsări" este unul dintre cele mai mari succese din toate timpurile, cu o muzică nespus de frumoasă", a declarat, la premiera spectacolului, directorul instituţiei, Teodor Niţă.

Atmosferă veselă şi voie bună

Coregrafia este semnată de Mihai Mândruţiu, iar scenografia de tânăra Bogdana Pascal. La bagheta dirijorală se va afla Mircea Holiartoc.

"Sunt încântat că Teatrul Muzical gălăţean poate oferi două distribuţii pentru acelaşi spectacol, egale ca valoare. De asemenea, sunt foarte mulţumit de faptul că spectacolul se bucură de o scenografie foarte colorată, îmbietoare şi creatoare de atmosferă specifică Tirolului, locul unde se desfăşoară acţiunea, plin de o explozie de veselie şi voie bună", spunea regizorul Cristian Mihăilescu, la  premiera care a avut loc anul trecut în luna iunie. 

Omagiu adus patronului spiritual al teatrului

Cristian Mihăilescu a lăudat atunci Liricul gălăţean pentru faptul că menţine vie flacăra operetei: "Bucureştiul şi alte oraşe nu mai păstrează acest gen de spectacol în repertoriile lor. E bine că Galaţiul face asta. Nicăieri în ţară opereta nu este la fel de bine slujită ca aici, în onoarea patronului spiritual al teatrului, supranumit şi prinţul operetei - Nae Leonard".

Dintre toate lucrările lui Zeller, „Vânzătorul de păsări” este cea care a rezistat timpului. Astăzi, după mai bine de un secol de la scrierea ei (a avut premiera în 1891), spectatorii sunt la fel de atraşi de farmecul melodiilor, de frumuseţea şi expresivitatea ariilor rămase celebre prin caracterul lor nostalgic, de orchestraţia fluentă, de momentele comice şi de spontaneitatea şi tensiunea acţiunii dramatice a unei frumoase povesti de dragoste fericit  încheiată.        

Citit 1238 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.