Gălăţenii se întorc spre cultură. VÂNZĂRI de 25.000 de euro, la Târgul de carte AXIS LIBRI
Foto: ”Viața liberă”, Alina Șerban

Gălăţenii se întorc spre cultură. VÂNZĂRI de 25.000 de euro, la Târgul de carte AXIS LIBRI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Festivalului Internaţional al Cărţii "Axis Libri" a devenit deja o tradiţie pentru Galaţi şi niciun an nu poate trece fără a ne bucura de frumosul târg de carte. După cinci zile de lansări, spectacole şi multe alte evenimente putem, în sfârşit, trage linie să vedem dacă şi ediţia din anul acesta a fost fructuoasă.

Cea mai mare atracţie au fost, desigur, cele 251 de edituri româneşti şi străine, care au fost prezente pe aleea pietonală de la "P-uri" cu o ofertă de carte impresionantă, de peste 10.000 de titluri.

În cele câteva zile de festival au fost lansate nu mai puţin de 117 cărţi, multe dintre ele aparţinând unor autori gălăţeni cunoscuţi, precum Victor Cilincă, Katia Nanu şi Dan Plăeşu. În total, 96 de autori au fost prezenţi la târg, pentru a-şi promova noile cărţi.

Pe lângă deja obişnuitele lansări de carte, în cadrul festivalului s-au inaugurat şase campanii de promovare a lecturii şi au avut loc şase manifestări creative, şase recitaluri şi şapte campanii educaţionale. De asemenea, copiii s-au bucurat de şase ateliere creative. Spre încântarea atât a adulţilor, cât şi a copiilor, 19 trupe artistice şi 26 de solişti au întreţinut atmosfera şi i-au fermecat pe cei prezenţi. În total, numărul spectacolelor organizate special pentru festival se ridică la 24. Copiii au avut parte şi de o altă surpriză, un concurs de şah, aflat deja la a cincea ediţie. Pe lângă toate cele menţionate, au mai avut loc două conferinţe/ simpozioane şi patru expoziţii, de carte veche, costume populare, manuscrise şi cărţi cu autograf.

De bunul mers al festivalului s-au ocupat 62 de voluntari, care au lucrat cot la cot cu organizatorii, pentru a asigura un eveniment de calitate. În ciuda faptului că în ultimele două zile de festival a plouat torenţial, vânzările nu au avut de suferit, ba din contră, totalul sumei strânse, din vânzarea de carte în cele cinci zile de festival ridicându-se la 25.000 de euro.

Conform spuselor directorului bibliotecii "V.A Urechia", Ilie Zanfir, prezenţa vizitatorilor a crescut anul acesta, înregistrându-se undeva la 52.500 de oameni.

Putem spune, aşadar, că ediţia din acest an a festivalului s-a dovedit a fi un real succes, transformând pentru a noua oară Galaţiul într-un pol important de cultură.

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, sub patronajul Ministerului Culturii şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Galaţi, precum şi cu cel al sponsorilor, a organizat cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internațional al Cărții „Axis Libri”.

Citit 4069 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.