Patru zile de sărbătoare, la un alt nivel | Plasticienii gălăţeni au deschis balul de ZILELE DUNĂRII
Foto: ”Viața liberă”, Alina Șerban

Patru zile de sărbătoare, la un alt nivel | Plasticienii gălăţeni au deschis balul de ZILELE DUNĂRII
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Evenimentul care va monopoliza oraşul în acest sfârşit de săptămână a fost deschis oficial joi, 29 iunie, prin vernisajul expoziţiei „Galaţi - capitala dunăreană a României”. Galeria găzduită de sala mare a Universităţii "Dunărea de Jos" îi aşteaptă pe gălăţeni până duminică, cu cele mai noi creaţii ale plasticienilor gălăţeni.

Patru zile de sărbătoare pentru toţi, de la mici la mari, de la iubitorii de artă la amatorii de sport şi mişcare îi aşteaptă pe gălăţeni începând de joi, 29 iunie. Debutul oficial al "Zilelor Dunării" s-a făcut sub semnul artei şi al creaţiei, plasticienii gălăţeni fiind cei care au dat tonul unui eveniment care se vrea lipsit de kitsch. Cele mai noi creaţii, semnate, printre alţii, de David Sava, Nicolae Carbunaru, Teodor Vişan, Sergiu Dumitrescu jr., Jana Andreescu, Adriana Chebac, Claudiu Radu, Sterică Bădălan sau Gheorghe Miron sunt prezente în sala mare a Universităţii „Dunărea de Jos”, gălăţenii putând să admire, până duminică, ceea ce organizatorii au numit un mare pas pentru trecerea la un alt nivel al sărbătorilor Galaţiului.

„În ultima perioadă s-a creat o punte de legătură între Primăria Municipiului şi Uniunea Artiştilor Plastici. Salut iniţiativa dumneavoastră, pentru că vreţi să transformaţi aceste sărbători ale oraşului într-o altfel de manifestare şi să eliminaţi cu desăvârşire elementul kitsch. Noi am venit la această expoziţie cu cele mai recente produse artistice ale plasticienilor gălăţeni”, a subliniat David Sava, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Galaţi, în deschiderea expoziţiei la care au participat şi city managerul Marius Humelnicu, precum şi Silviu Bacalum, directorul general al Direcţiei Generale de Relaţii Publice, Evenimente Publice şi Managementul Documentelor din cadrul Primăriei Galaţi.

Acesta din urmă a ţinut să precizeze că evenimentul din acest an se vrea unul cum nu a mai fost.

„Evenimentul este unul ieşit din tiparele obişnuite, am reuşit să adunăm la un loc pasiunile diverse ale mai multor oameni şi le-am concretizat într-o succesiune de evenimente. Avem acum această expoziţie de artă, croaziere pe Dunăre, crosul, festivalul de rock de pe stadionul Dunărea, festival de poezie pe faleza inferioară, festival de dansuri populare pentru copii şi multe altele”, a explicat Bacalum.

Cu ocazia deschiderii „Zilelor Dunării 2017”, prof. Maria Magdalena Tuluş a susţinut conferinţa „Galaţiul de altădată - port dunărean - consideraţii istorice”, în cadrul căreia a prezentat etapele de dezvoltare a urbei. Evenimentul a fost încheiat de un concert de muzică veche, susţinut de trupa „Kalofonis”.

VIDEO, VEZI MAI JOS

Media

Video ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Citit 2930 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2017 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.