Primul film în limba engleză realizat de o echipă de tineri gălăţeni

Primul film în limba engleză realizat de o echipă de tineri gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, de la ora 18,30, în sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluță", are loc premiera filmului "Unplugged", primul film de mediu metraj în limba engleză realizat în întregime de o echipă de tineri gălățeni.

Pelicula "Unplugged" este produsul final al unui proiect educațional de anvergură, derulat pe parcursul a peste trei săptămâni, la Atelierul "Ne vedem la film!", al Asociației "Papillon". Tinerii au fost coordonați de actorul şi regizorul Victor Ioan Mihăilescu, cadru didactic la Facultatea de Arte a Universității "Dunărea de Jos" şi coordonator al atelierului de film.

La proiect au luat parte 13 copii şi adolescenţi, de la mai multe instituţii şcolare din oraş (Şcoala Nr. 28, Colegiile „Vasile Alecsandri”, „Costache Negri”, „Mihail Kogălniceanu” şi Liceul „Emil Racoviță”).

Acţiunea filmului se petrece într-un viitor îndepărtat şi incert, unde energia electrică nu mai există şi oamenii s-au întors la o stare de sălbăticie. Subiectul aduce aminte de blockbusterele americane cu subiect apocaliptic, diferenţa fiind viziunea diferită a tinerilor gălăţeni.

O parte dintre tinerii implicați în proiect au participat în vara 2016 şi la realizarea scurtmetrajului "Petronela" (14 minute).

Intrarea la proiecţie este liberă, iar durata filmului este de 35 de minute.

Citit 2408 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.