De patru ori „Lecţia”, la Galaţi

De patru ori „Lecţia”, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiind Anul Eugen Ionesco – patru teatre vor fi prezente în festivalul de la Galaţi cu acelaşi spectacol *

Festivalul de Comedie de anul acesta s-a metamorfozat serios din cauza crizei şi din cauză că lumea teatrală sărbătoreşte Anul Eugen Ionesco.

„Era să nu-l facem, pentru că nu sunt bani. În final, ni s-au alocat fonduri. Vor fi şase zile de festival cu începere de pe 3 octombrie. Nu va mai avea caracter competitiv, nu vor mai fi premii, nu va mai fi juriu”, ne-a anunţat directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu.  

În acelaşi timp, festivalul va sărbători Anul Eugen Ionesco printr-o masă rotundă închinată dramaturgului de talie internaţională, dar şi prin cele patru spectacole „Lecţia”, susţinute de patru teatre diferite: „Fani Tardini” din  Galaţi, Teatrul Naţional din Bucureşti, dar şi Teatrul din Chişinău şi Teatrul „Pygmelion” din Viena.

Spectacole în festival vor prezenta Teatrul din Buzău, Teatrul Mic din Bucureşti şi Teatrul din Botoşani. Vlad Vasiliu mai promite că în regim de piese în turneu, în zilele de după festival vor juca şi alte companii teatrale.

Lansări de carte, de CD-uri cu piese de teatru, întâlniri cu actori cunoscuţi, mese rotunde sunt alte câteva manifestări care vor completa un festival care se anunţă destul de sărac, ca în vreme de criză.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.