Spirit şi pasiune, în Sala Lapidarium

Spirit şi pasiune, în Sala Lapidarium
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea 2 Galaţi în parteneriat cu Asociaţia Galaţi, oraşul meu au deschis recent o expoziţie  intitulată "Spirit şi pasiune", în sala Lapidarium. Cei patru expozanţi sunt Gheorghe Nour, Irinel Ionescu, Florin Mocanu şi Silviu Iorga. 

Nour Gheorghe (sculptură), a declarat că "momentele speciale ale fiecărui vernisaj sunt unice şi pline de satisfacţii sufleteşti, atunci când din prea plinul tău de frumos creat îl transmiţi şi celor din jurul tău prin tot ceea ce faci în slujba frumosului din artă şi pentru artă. Florin Mocanu (fotografie) a mărturisit că pasiunea sa pentru fotografie s-a născut din dragostea pentru frumos şi din dorinţa de a imortaliza diferitele etape ale existenţei umane. "Prin intermediul obiectivului fotografic, încerc să surprind momente, locuri şi persoane, care să rămână mărturii în timp şi care să transmită, la rândul lor, privitorului emoţia clipei. Fotografia reprezintă un mod de a mă relaxa şi de a regăsi echilibrul interior, reuşind totodată să cunosc locuri încărcate de istorie, precum şi oameni minunaţi", mai spune  artistul  fotograf. 

Cătălin Irinel Ionescu (pictură) consideră că a gândi artistic este uşor oricui, dar să materializezi artistic gândurile tale, cu mâinile este o mare încercare. "La acest nivel, mereu se face diferenţa între artişti. Totuşi să nu uităm, orice artist consacrat, la început a fost un amator", spune el cu modestie.

Silviu Iorga (embleme militare) colecţionează de şapte ani embleme şi însemne de poliţie din toată lumea. Ele au fost obţinute de la colegii români şi străini cu care a executat misiuni în comun, prin schimburi cu alţi colecţionari, dar şi cu ajutorul colegilor care execută misiuni externe.

Citit 1297 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2017 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.