Trei deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, actori pe scena Teatrului Nottara

Trei deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, actori pe scena Teatrului Nottara
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trupa de teatru „TOTEM” a Penitenciarului Galaţi, compusă din trei persoane private de libertate, clasificate în regim închis, au urcat pe scena Teatrului Notarra pentru a interpreta piesa de teatru de păpuşi „Prostia omenească”.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a noua ediţie a Festivalului „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”, Penitenciarul Galaţi fiind selecţionat să participe, la deschiderea festivalului, alături de alte patru unităţi de detenţie.

Piesa cu care Penitenciarul Galaţi  a participat  la festival a fost regizată de doamna Daniela Agafiţei, membră a Asociaţiei "Tinerii şi Viitorul", reprezentând o adaptare a povestirii ”Prostia omenească” de Ion Creangă.

Păpuşile tradiţionale româneşti, precum şi obiectele de decor şi recuzita folosite pentru susţinerea reprezentaţiei teatrale, au fost confecţionate de către persoanele condamnate, în cadrul atelierului de tradiţii populare din incinta Penitenciarul Galaţi.

Festivalul de teatru pentru deţinuţi, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu teatrul C. Nottara - Bucureşti, este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

„Prin organizarea  acţiunilor de acest gen, Penitenciarul Galaţi urmăreşte implicarea activă şi afectivă a persoanelor condamnate în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii fiind menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, învăţarea şi exersarea conduitelor sociale”, ne-a declarat Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de maximă Siguranţă Galaţi.

Citit 1881 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.