ȘTIRILE FALSE, ameninţare pentru alegerile europarlamentare

ȘTIRILE FALSE, ameninţare pentru alegerile europarlamentare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Uniunea Europeană pregăteşte contracararea reţelelor de socializare online acuzate că răspândesc "ştiri false", Bruxellesul avertizând că scandaluri precum utilizarea în scop electoral a datelor Facebook riscă "subminarea sistemelor democratice" înaintea scrutinului europarlamentar, scrie FT.

"Comisia Europeană se teme că viitorul scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European este vulnerabil la campanii online pentru "dezinformare" eurosceptică. Preocupările s-au accentuat după dezvăluirile conform cărora compania de analize politice Cambridge Analytica a colectat ilegal datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a le folosi în scop electoral în scrutinul prezidenţial din Statele Unite. Firma Cambridge Analytica a negat utilizarea datelor Facebook în activităţi de configurare a profilurilor electorale", observă editorialiştii FT.

Julian King, comisarul european pentru Securitatea UE, a cerut un plan "clar" referitor la modul în care reţelele de socializare online îşi desfăşoară activităţile în perioade electorale sensibile, începând cu scrutinul europarlamentar programat în mai 2019. Comisarul solicită mai multă transparenţă asupra algoritmilor pe care platformele Internet îi folosesc pentru promovarea ştirilor, fixarea de limite privind colectarea datelor de natură personală în scopuri politice şi dezvăluirea de către companiile IT a surselor de finanţare a "conţinutului sponsorizat".

Citit 1953 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 19:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.