CARNAGIU la Toronto. O camionetă a lovit în plin zeci de persoane

CARNAGIU la Toronto. O camionetă a lovit în plin zeci de persoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, 23 aprilie 2018, la Toronto; incidentul s-a soldat cu nouă morţi şi 16 răniţi, potrivit primului bilanţ anunţat de poliţia canadiană, dar unul dintre răniţi a decedat ulterior, transmite Reuters.

Şoferul a fost reţinut şi identificat, a declarat presei şefului poliţiei din metropolă, Mark Saunders. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, pe nume Alek Minassian, care nu s-a mai aflat în atenţia poliţiei. Forţele de ordine nu pot preciza încă dacă el a acţionat cu intenţie şi care ar putea fi mobilul său în acest caz. Cert este că tânărul nu era cunoscut ca având legături cu vreo grupare teroristă. Ministrul canadian pentru siguranţa publică, Ralph Goodale, a afirmat că ancheta va fi de durată, dar nu există indicii privind implicaţii de securitate naţională.

Minassian, care locuia în Richmond Hill, o suburbie a oraşului Toronto, a studiat la o şcoală pentru elevi cu nevoi speciale din localitate, după care a urmat cursurile Colegiului Seneca din zona North York a oraşului, unde a şi avut loc incidentul.

Traseul prin mulţime al vehiculului - o camionetă de culoare albă - a avut o lungime de peste un kilometru şi jumătate.

Incidentul s-a produs la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), într-o intersecţie importantă din nordul metropolei din statul canadian Ontario.

Citit 1889 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2018 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.