Papa Francisc s-a întâlnit cu Emmanuel Macron

Papa Francisc s-a întâlnit cu Emmanuel Macron
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Papa Francisc l-a primit marţi pe preşedintele francez Emmanuel Macron, întrevedere ce a durat 57 de minute, durată considerată neobişnuită de agenţia France Prese, care consemnează evenimentul.

Suveranul pontif şi şeful statului francez s-au întâlnit în biblioteca Vaticanului, locul obişnuit în care papa îi primeşte pe liderii politici. Papa Francisc şi Emmanuel Macron, care s-au întâlnit pentru prima oară, s-au despărţit zâmbitori, îmbrăţişându-se de mai multe ori.

Preşedintele francez i-a oferit lui Francisc o ediţie în limba italiană din 1949 a „Jurnalului unui preot de campanie” de Georges Bernanos, un scriitor catolic fervent foarte apreciat de gazda sa. La rândul său, papa i-a înmânat o medalie în bronz cu efigia Sfântului Martin şi texte reprezentative ale pontificatului său.

Este „vocaţia” şefilor de stat şi de guvern să îi apere pe cei slabi, a subliniat ulterior papa Francisc.

Potrivit AFP, principalul punct al agendei întrevederii de la Vatican urma să fie situaţia migranţilor care încearcă să ajungă în Europa. Conform aceleaşi surse, un alt subiect abordat între preşedintele Macron şi suveranul pontif urma să fie laicitatea în Franţa. Şeful statului francez a declarat cu mai multe ocazii că doreşte să „repare legătura” dintre Biserica Catolică şi Franţa, relaţie afectată mai ales de adoptarea legii privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2013.

Citit 1367 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 21:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.