Brexitul fără acord, ”mai probabil ca niciodată”

Brexitul fără acord, ”mai probabil ca niciodată”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Scenariul absenţei unui acord între Londra şi UE în negocierile privind Brexitul este "mai probabil ca niciodată", a apreciat, luni, 15 octombrie 2018, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Responsabili cum suntem, trebuie să pregătim UE pentru scenariul fără acord, care este mai probabil ca niciodată", a scris Donald Tusk, în invitaţia adresată liderilor europeni la summitul, din această săptămână, de la Bruxelles, îndemnându-i în acelaşi timp "să nu abandoneze".

În cursul unei reuniuni neoficiale, la jumătatea lui septembrie, la Salzburg, liderii UE şi-au exprimat dorinţa de a se putea ajunge la un acord în octombrie, a reamintit Tusk.

"În stadiul actual al lucrurilor, situaţia s-a dovedit mai complicată decât şi-au imaginat-o unii. Trebuie, totuşi, să rămânem optimişti şi hotărâţi, pentru că există bunăvoinţa de ambele părţi de a continua aceste discuţii", a menţionat preşedintele Consiliului, organism din care fac parte şefii de stat şi de guvern din UE.

"Faptul că ne pregătim pentru scenariul absenţei unui acord nu trebuie în niciun caz să ne împiedice să facem totul pentru a ajunge la cel mai bun acord posibil, pentru toate părţile. Aceasta ar trebui să fie starea noastră de spirit în stadiul actual", a adăugat Donald Tusk.

Citit 2823 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 16:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.