”Război” al ajutoarelor umanitare în Venezuela

”Război” al ajutoarelor umanitare în Venezuela
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat luni că pe 20 februarie vor sosi în Venezuela 300 de tone de ajutoare umanitare provenind din Rusia şi şi-a reafirmat opoziţia faţă de pătrunderea în ţară a alimentelor şi medicamentelor provenind din alte ţări, în special din SUA, solicitate de opoziţie, informează AFP. "Miercuri sosesc 300 de tone de asistenţă umanitară din Rusia, în mod legal, pe aeroportul internaţional Maiquetia din Caracas, conţinând medicamente scumpe", a informat preşedintele Maduro.

El a calificat drept un "show politic" şi o capcană ajutorul umanitar trimis SUA şi Columbia, la solicitarea opozantului Juan Guaido, ajutor blocat la frontieră, şi a afirmat că acesta constă în produse alimentare otrăvite şi contaminate. "Acest ajutor este o capcană, ni se fură 30 miliarde şi ni se oferă 20 de milioane sub formă de hrană alterată şi contaminantă, în încercarea de a interveni în Venezuela", a insistat Nicolas Maduro, îndemnându-i pe preşedinţii Columbiei şi SUA să renunţe la această nebunie.

Se prefigurează o săptămână tensionată pentru preşedintele Maduro, în contextul anunţului făcut de preşedintele Parlamentului, Juan Guaido, care a declarat că ajutorul american va pătrunde sâmbătă pe teritoriul Venezuelei cu orice preţ, în pofida refuzului categoric al preşedintelui contestat.

Citit 911 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 02:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.