Partidul lui Erdogan pierde alegerile din Ankara şi Istanbul

Partidul lui Erdogan pierde alegerile din Ankara şi Istanbul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rezultatele parţiale ale alegerilor municipale desfăşurate duminică, 31 martie 2019, în Turcia îl clasează în frunte, la Istanbul, pe candidatul opoziţiei, a anunţat luni preşedintele Înaltului Comitet Electoral (YSK) al Turciei, Sadi Guven, după ce cei doi candidaţi în cursa pentru primăria oraşului şi-au revendicat succesiv victoria, informează AFP.

Astfel, candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, a obţinut 4.159.650 de voturi contra 4.131.761 acordate pentru fostul premier Binali Yildirim, candidatul majorităţii, a declarat Sadi Guven, care a insistat totodată că sunt în curs de examinare recursuri pentru puţin peste 80 de de voturi. Dacă vor fi confirmate, aceste rezultate vor fi devastatoare pentru preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a făcut uz de toată influenţa sa, organizând un plebiscit asupra persoanei sale în plină furtună economică.

Indiferent care va fi rezultatul luptei din Istanbul, centrul economic şi demografic al Turciei, Erdogan a primit deja o lovitură răsunătoare prin pierderea capitalei Ankara, pe care Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan şi predecesorii săi islamişti o controlau de 25 de ani. Preşedintele Erdogan a preferat duminică seara să se concentreze pe victoria sa la scară naţională, coaliţia formată din AKP şi ultranaţionaliştii din Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP) câştigând 51,67 la sută din scrutine, potrivit rezultatelor parţiale.

Citit 1563 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.