Prima abdicare niponă, după 200 de ani. Împăratul Akihito al Japoniei a renunţat la tron

Prima abdicare niponă, după 200 de ani. Împăratul Akihito al Japoniei a renunţat la tron
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei decenii de pace, respect şi dragoste. Aceasta este deviza domniei împăratului Akihito al Japoniei, care a luat sfârşit marți, pe 30 aprilie 2019. Cunoscută drept era Heisei - în traducere, Pace Pretutindeni - domnia lui de 30 de ani este văzută de istorici drept o revoluţie paşnică de la monarhia divină, care a dominat Japonia mai bine de două mii de ani, la monarhia constituţională.

Împăratul Akihito al Japoniei și-a declarat în mod oficial abdicarea, prima în ultimii 200 de ani, în cadrul unei ceremonii în Tokyo, și a ținut ultimul discurs public în calitate de suveran al tronului Crizantemei, relatează BBC. În discursul final, Împăratul Akihito a declarat că „dorește Japoniei și lumii întregi pace și prosperitate”.

Împăratul Akihito și împărăteasa Michiko au modernizat profund monarhia japoneză atât de legată de tradiții, au adus-o mai aproape de popor și au contribuit la popularizarea acesteia. Akihito a încălcat mai multe tradiții, de la căsătoria cu o femeie pe care o iubea, la campania sa pentru pace și exprimarea regretului pentru rolul Japoniei din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar acest lucru i-a adus popularitate și respect.

Locul lui Akihito va fi luat de fiul cel mare, prințul moștenitor Naruhito, care, începând de miercuri de la miezul nopţii, a devenit al 126-lea suveran al tronului Crizantemei. Japonia va intra, de miercuri, 1 mai 2019, în primul an al erei imperiale "Reiwa" (frumoasă armonie).

Evenimentele asociate succesiunii la tronul Crizantemei sunt programate pe mai multe luni, culminând, în toamnă, cu vizitele oficiale ale unor șefi de state și de guverne.

Citit 1080 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.