Creştinii, cel mai persecutat grup religios din lume!

Creştinii, cel mai persecutat grup religios din lume!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Omniprezenta persecutare a creștinilor, uneori chiar sub formă de genocid, este în plină desfășurare în Orientul Mijlociu, și a provocat un exod în ultimele două decenii, potrivit unui raport realizat la cererea ministrului britanic de externe, Jeremy Hunt. Milioane de creștini din regiune au fost nevoiți să plece din căminele lor, iar mulți au fost uciși, răpiți, întemnițați și discriminați, arată raportul citat.

Documentul scoate în evidență faptul că discriminarea la adresa lor are loc și în țări din Asia de sud-est, din Africa subsahariană și din estul Asiei, cel mai adesea în cadrul unor regimuri autoritare.

Unele dintre concluziile raportului sunt incriminatoare pentru lideri din tot Orientul Mijlociu, acuzați fie că tolerează, fie instigă la persecutarea creștinilor. De exemplu, partidul AK al președintelui turc Tayyip Erdogan, este scos în evidență pentru denigrarea creștinilor.

Jeremy Hunt a spus că raportul, publicat săptămâna tecută, este ”cu adevărat o trezire la realitate”: ”Trebuie să realizăm - și acest lucru este arătat foarte clar de raport - că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii”. ”Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creștinii persecutați sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populația de creștini era de circa 20 la sută, acum este 5 la sută. Toți am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creștinilor”, a adăugat Jeremy Hunt.

Citit 1878 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 18:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.