Donald Trump, atacuri pe Twitter la adresa Google

Donald Trump, atacuri pe Twitter la adresa Google
Acuzaţii de "complot" pe reţelele sociale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Google că îl defavorizează ilegal în perspectiva alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2020, transmite AFP. Sundai Pichar, directorul general al Google, "a fost în Biroul Oval încercând din greu să explice cât de mult îi place de mine, ce treabă grozavă face Administraţia, că Google nu are legături cu armata chineză, că nu a ajutat-o pe Hillary cea Necinstită împotriva mea în Alegerile din 2016 şi că..." "....NU intenţionează să submineze ilegal Alegerile din 2020, în ciuda tuturor afirmaţiilor contrare. Totul a sunat foarte bine până când l-am văzut pe Kevin Cernekee, un inginer de la Google, spunând lucruri groaznice despre ce au făcut în 2016 şi că vor 'Să se asigure că Trump pierde..." "...în 2020.' Lou Dobbs a declarat că este vorba de o fraudă împotriva publicului american. Peter Schweizer a declarat că este sigur că au eliminat relatări negative despre Hillary Clinton şi au promovat relatări negative despre Donald Ttump. Totul foarte ilegal. Urmărim Google foarte îndeaproape!", a scris Trump, într-o serie de mesaje pe Twitter, folosind ca şi în alte ocazii majuscule, precum şi apelativul "Crooked Hillary" la adresa fostului secretar de stat al SUA, care a candidat împotriva sa în 2016 (ortografia greşită a propriului nume îi aparţine de asemenea - n. red.).

Dobbs şi Schweizer, la care se referă mesajele, sunt un realizator de emisiuni la televiziunea Fox şi un jurnalist de investigaţii.

Trump a lăsat recent să se înţeleagă că administraţia pe care o conduce va ancheta Google, ca urmare a comentariilor miliardarului Peter Thiel. Acesta susţine că serviciile de informaţii chineze s-au infiltrat în compania care deţine cel mai mare motor de căutare pe internet.

AFP reaminteşte că nu este primul atac al lui Trump împotriva corporaţiilor din domeniul informatic. El a organizat în iulie, la Casa Albă, un summit privind reţelele sociale, la care nu au fost invitaţi principalii actori, Twitter şi Facebook, în schimb au participat mai multe personalităţi şi organizaţii ultraconservatoare. Cu acea ocazie, preşedintele a cerut să fie exploatate toate soluţiile legale şi reglementările posibile pentru a pune capăt "complotului" între reţelele sociale şi adversarii săi democraţi.

Citit 1355 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 16:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.