Acord pentru migranţii de pe ”Ocean Viking”

Acord pentru migranţii de pe ”Ocean Viking”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Germania va prelua 24 de migranţi salvaţi pe Marea Mediterană şi aflaţi pe nava umanitară "Ocean Viking", autorizată sâmbătă de Italia să acosteze pe Insula Lampedusa, informează agenţia ANSA. Italia va prelua alţi 24, tot 24 vor ajunge în Franţa, opt în Portugalia şi  doi în Luxemburg, au indicat surse guvernamentale, pentru agenţia de presă italiană. Unda verde a Romei intervine la scurt timp după intrarea în funcţie a noului guvern al lui Giuseppe Conte, din care este absent Matteo Salvini, fostul ministrul de Interne care s-a opus cu înverşunare debarcării navelor umanitare pe coastele italiene.

Nava aparţinând ONG-urilor "SOS Méditerranée" şi "Medici fără Frontiere" a recuperat 50 de migranţi pe 8 septembrie, iar marţi dimineaţă la bordul ei au urcat alţi 34 care anterior fuseseră preluaţi de un velier. Doi dintre migranţii salvaţi, o femeie însărcinată şi soţul ei, au putut coborî anterior de pe navă, fiind transportaţi în Malta.

Încercând să descurajeze migraţia ilegală, Italia şi Malta au refuzat în ultimele luni primirea navelor ONG-urilor care continuă în apropierea Libiei operaţiunile de salvare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa.

Citit 731 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 01:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.